Modernizovani putevi u bilećkim selima

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Putevi u bilećkim selima Prerace i Meka Gruda su asfaltirani, pa mještani konačno mogu lakše da dođu do magistralnog puta Bileća - Gacko.

Do sela Prerace modernizovano je i asfaltirano ukupno četiri kilometra puta, a položena je jedna asfaltna traka širine tri metra.

Investicija je vrijedna oko 400.000 maraka, a akciju su, kao i u Mekoj Grudi, pokrenuli sami mještani. Svjetska banka dodijelila je 20.000 evra nepovratnih sredstava za asfaltiranje puta do tog sela, a Ministarstvo finansije Republike Srpske 50.000 maraka.

Oko 50.000 maraka sakupili su i sami mještani od dobrovoljnih priloga, dok je ostatak obezbijeđen iz opštinskog buyeta. U selu Prerace je oko 60 domaćinstava, a tim putem služe se i sela Golobrđe i Kapavica...

U Mekoj Grudi je modernizovano i asfaltirano dva kilometra i 200 metara glavnog puta koji prolazi kroz selo prema susjednim Riocima, potom 250 metara prema zaseoku Planik i 600 metara prema zaseoku Selina.

Modernizacija i asfaltiranje puta u tom selu koštala je oko 260.000 maraka, a novac je obezbijeđen na sličan način kao i u selu Prerace. Ministarstvo finansija Republike Srpske dalo je 50.000 maraka, dok su mještani sakupili nešto više od 30.000 maraka, pri čemu je svako domaćinstvo ulagalo koliko je moglo. Ostatak sredstava takođe je obezbijeđen iz buyeta opštine Bileća.

Regionalni put Bileća - Ljubinje

Opština Bileća proteklog proljeća povela je i akciju modernizacije i asfaltiranja dijela regionalnog putnog pravca Bileća - Ljubinje. Pri tome je položeno devet kilometara asfaltne trake prema selu Vranjska.

 

Autor: Šćepan Aleksić / Glas Srpske

Komentarišite vijest