Nevrijeme u Hercegovini

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Olujno nevrijeme, koje je u četvrtak uveče bjesnilo u većini istočnohercegovačkih opština, donijelo je nevolje stanovnicima tog dijela BiH i izazvalo znatnu materijalnu štetu.

Kako javlja Glas Srpske, olujni južni vjetar, sa kišom i grmljavinom, nanio je veliku štetu elektromreži, pa su u petak bez struje bila domaćinstva u bilećkim mjesnim zajednicama Krstače, u kojoj ima sedam sela, kao i sela Korita, Zasada i Davidovići.

Oluja je podigla kompletan krov sa proizvodne hale preduzeća "Kovnica" i sve to sručila na obližnju trafo-stanicu, koja je oštećena. Velike su štete i na brojnim krovovima kuća. U Bileći su, usljed nevremena, pregorjeli i brojni televizori, kompjuteri i drugi električni kućni aparati, koje su vlasnici zaboravili da isključe...

- Još nije utvrđena visina nastale štete, ali su naše ekipe na terenu i trude se da u što kraćem roku otklone nastale kvarove - rekao je direktor "Elektro-Bileće" Anđelko Trklja.

Kako je potvrđeno u preduzeću za održavanje i izgradnju puteva "Hercegovina putevi", još je zatvoren saobraćaj na magistralnom putu Gacko - Tjentište, na zaobilaznici Boljačić kosa - Trnova luka. Velika količina vode na kolovozu, ne dozvoljava ni radnicima ovog preduzeća da otpočnu sanaciju.

- Ovaj dio magistralnog puta biće zatvoren do daljeg, jer su obilne kiše nanijele velike količine zemlje, kamenja i drugog materijala, i obustavile saobraćaj još u četvrtak u ranim jutarnjim časovima - istakli su u "Hercegovina putevima".

S obzirom na to da je prevoj Čemerno u petak bio zatvoren za saobraćaj, vozači automobila su na svoj rizik prelazili preko starog klizišta u Čemerskom osoju. Autobuski saobraćaj se obavlja alternativnim pravcima preko Nikšića i Sarajeva.

Olujno nevrijeme i kiša su prouzrokovali nezgode i u ostalim opštinama Istočne Hercegovine, gdje je, uglavnom u seoskim područjima, dolazilo do prekida u snabdijevanju strujom.

Komentarišite vijest