Zaplijenjene cigarete u selu Granica

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

U Centru javne bezbjednosti Trebinje potvrđeno je da je policija u petak u selu Granica pronašla i zaplijenila 28 kartona krijumčarenih cigareta marke "drina". Ukupna vrijednost zaplijenjene robe je oko 20.000 maraka.
Policija je tom prilikom u selu Granica pretresla kuću B. S. i njene pomoćne prostorije...

Cigarete su međutim pronađene u napuštenom vozilu "opel omega", a dio i u kršu pored kuće B. S.

Zaplijenjene cigarete i vozilo u kojem su se nalazile deponovani su u depozitu Centra javne bezbjednosti Trebinje.

Kako je istaknuto, to je najveća ovogodišnja zapljena cigareta u istočnoj Hercegovini.

Tokom akcije, u kojoj su učestvovali pripadnici Kriminalističke policije CJB Trebinje, Jedinice za podršku tog centra i Policijske stanice Bileća, pretresene su kuća i pomoćne prostorije u selu Granica koje koristi B.S. iz Bileće.

"Cigarete su nađene na otvorenom prostoru u blizini pretresene kuće, a jedan dio je bio ostavljen u staro vozilo marke opel omega, koje je takođe zaplijenjeno", pojašnjeno je u CJB Trebinje.

U tom centru nisu željeli odgovoriti da li se B.S. dovodi u vezu sa zaplijenjenim cigaretama, dok se, kako su istakli, ne okonča rad na dokumentovanju djela.

Kako saznajemo, pretres i zapljena cigareta izvršeni su na osnovu operativnih saznanja usmjerenih na otkrivanje i rasvjetljavanje krivičnih djela krijumčarenja robe i nedozvoljene trgovine.

Oduzete cigarete deponovane su u prostorije CJB Trebinje, a vozilo je prevezeno u depozit Policijske stanice Bileća, gdje će biti urađena kriminalistička obrada.

Ove godine je podnesen jedan izvještaj Okružnom tužilaštvu Trebinje protiv dvije osobe, od kojih je zaplijenjeno 995 boksova raznih vrsta cigareta.

Š. Aleksić / Željko Duka / Nezavisne novine

Komentarišite vijest