Podijeljene medalje za najbolje mlade šahiste Bileće.

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 

U prostorijama OŠ“Sveti Sava“,a u organizaciji ŠK“Osnovac“ tokom novembra održano je 14.kadetsko prvenstvo Bileće u šahu.Turnir je igran u 4 starosne grupe:do 8, do 10, do 12 i do 14 godina i muškoj i u ženskoj konkurenciji. Učestvovalo je, rekordnih, 115 takmičara, 44 djevojčice i 71 dječak.U 6 grupa igran je Švajcarac od 5 kola,a u dvije Berger i to kadetkinje do 8 godina 5 kola, a kadetkinje do 14 godina 7 kola...

U srijedu,19.novembra, najboljima po kategorijama,ukupno 24 ,uručene su i medalje koje je obezbijedio naš zemljak  iz Novog Sada Ljubiša Vojnović.
Najboljima medalje su uručili: Mlađenka Batinić, Milenko Kokotović i Drago Vučić, članovi Predsjedništva ŠK“Osnovac“ i Miodrag Parežanin, direktor OŠ“Sveti Sava“.
Turnir je sudio Relja Sudžum,a pomagali su mu:Milićević Dajana, Mirić Aleksandra, Popadić Milica, Popadić Mirjana, Sudžum Nataša, Baćović Marko i Milićević Nemanja.
Osvajači medalja su:
Kategorija do 8 godina:
Zlatna medalja—Kokotović Željka 3 razred sa Divina  i  Radovanović Bojan 22
Srebrna medalja—Krnjević Marija 31  i  Parežanin Andrej 31
Bronzana medalja—Šarenac Nataša 31  i  Uljarević Marko 31
Kategorija do 10 godina:
Zlatna medalja---Gušić Jelena 52  i  Vučinić Vukašin 41
Srebrna medalja—Radovanović Tatjana 52  i  Milošević Drago 52
Bronzana medalja –Stajić Snežana 52  i  Lozo Nebojša  51
Kategorija do 12 godina:
Zlatna medalja—Milošević Dragana 73  i  Sudžum Jovan 72
Srebrna medalja –Babić Svetlana 63  i  Milićević Stefan 72
Bronzana medalja---Stajić Nikolina 71  i  Radovanović Predrag 73
Kategorija do 14 godina:
Zlatna medalja— Mirić Aleksandrta 91  i  Kokotović Aleksandar 9 razred sa Divina 
Srebrna medalja --- Milićević Dajana 91 i  Milićević Nemanja 91
Bronzana medalja---Popadić Mirjana 91  i  Baćović Marko 92
Poslije podjele medalja odigran je tradicionalni meč osvajača medalja i to dječaci protiv djevojčica raspoređeni po svojim kategorijama i po vrsti osvojene medalje.Ovog puta pobijedili su dječaci sa rezultatom 7 naprema  5.

P.S.
Treba napomenuti da su svi učesnici turnira učenici OŠ“Sveti Sava“.Predhonih godina na turniru je učestvovalo i po nekoliko učenika OŠ“Petar II Petrović Njegoš“,a ove godine baš ni jedan.Ovo je još jedan pokazatelj da bi opštinske vlasti trebale da što prije obezbijede  odgovarajuće prostorije za rad ŠK“Osnovac“,a najbolje bi bilo da to bude šah sala Doma kulture, koja tamo godinama zjapi prazna, pa da se i ovim učenicima omogući normalno bavljenje šahom,naravno poslije nastave jer učenicima OŠ“Sveti Sava „ je to omogućeno preko šahovske sekcije koja tamo radi,a radi kada god je to moguće; i prije nastave i poslije nastave i na odmorima,u šta se ne mogu uklopiti učenici OŠ“Petar II Petrović Njegoš“.
I rad ŠK“Osnovac“ u cjelini sigurno bio bi još bolji mada su rezultati i ove godine više nego zavidni.
Seniorke su pobjednice Kupa RS,omladinci su prvaci RS,a kadeti su pobjednici i RS i BiH.U pojedninačnoj konkurenciji kadetske prvakinje BiH su:Dajana Milićević do 14 godina i Aleksanra Dragojević do 18 godina, a Mirjana Popadić u omladinskoj konkurenciji dok je Aleksandar Kokotović vicešampion Evrope u rješavanju šahovskih problema.

Komentarišite vijest