Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Bileća

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Za predsjednika Skupštine opštine Bileća izabran je Ljubo Vuković iz SNSD-a, a za potpredsjednika Čedo Šarenac iz Penzionerske stranke RS, a za v.d. sekretara SO izabrana je Anđelka Tamindžija.

Ovo je utvrđeno na konstitutivnoj sjednici bilećkog opštinskog parlamenta, u kojoj većinsku koaliciju čine osam odbornika SNSD-a i po jedan iz reda Penzionerske stranke, Demokratskog narodnog saveza i Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj".

Skupštinska većina podržala je i prijedlog načelnika Bileće Slavka Bekana da se za njegovog zamjenika izabere Dušan Vujović.

Podržan je i prijedlog načelnika opštine Slavka Bekana o izboru njegovih najbližih saradnika.

Tako će načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i inspekcijske poslove biti Novica Dutina, dok će Resor finansija voditi Blažo Vujović...

Opozicija koju sačinjavaju četiri odbornika SDS-a, tri SRS-a RS-a, i po jedan Socijalističke partije, PDP-a i Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj", tražila je da se izbor zamjenika načelnika i načelnika opštinskih odjeljenja odgodi za narednu sjednicu, tvrdeći da nije po poslovniku da se biraju na konstitutivnoj sjednici. Nakon što je preglasavanjem takav prijedlog odbijen, odbornici iz reda opozicije napustili su sjednicu.

Komisija

Izabrana je i Komisija za izbor i imenovanje, čiji je predsjednik dr Neđo Simović iz SNSD-a, a članovi Dragan Medan, Miodrag Čorlija, iz te stranke, kao i Momčilo Kureš iz Srpske radikalne stranke RS i Nemanja Papić iz Socijalističke partije RS.

>diskusija na forumu

Komentarišite vijest