Opštine istočne Hercegovine bez struje

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Olujno kišno nevrijeme, koje je zahvatilo istočnu Hercegovinu u noći između ponedjeljka i utorka, prouzrokovalo je brojne kvarove na elektromreži, a putevi su poplavljeni.

Za svega nekoliko časova u Trebinju je palo 46 litara kiše po kvadratnom metru.

Kako javlja Glas Srpske u elektrodistributivnim preduzećima hercegovačkih opština rekli su da kvarova na elektromreži ima u svim dijelovima Hercegovine, a Bileća je i bez pitke vode.

Kako je potvrđeno u "Elekro Hercegovini" Trebinje, bez struje su sva sela regija Ljubomir i Trebinjska brda, kao i sela Dražin Do, Gomiljani, Tvrdoš, te dio prigradskog naselja Vinogradi, a do sitnih prekida u napajanju dolazilo je tokom cijelog jučerašnjeg dana...

Ekipe "Elektro Hercegovine", i pored neprekidne kiše, praćene jakom burom, od ranih jutarnjih časova su na terenu, ali, kako kažu, situaciju, pored nevremena, otežavaju i brojni sitni kvarovi po domaćinstvima, tako da je za sada neizvjesno kada će napajanje električnom energijom biti normalizovano.

U "Elektro Bileći" i "Elektro Gacku" je potvrđeno da je polovina ovih opština takođe bez struje, a slična situacija je i u berkovićkim selima, gdje ekipe sa terena ne znaju kada će kvarovi biti otklonjeni.

Nakon prekida u toku noći, u utorak u jutarnjim časovima normalizovano je snabdijevanje električnom energijom opština Nevesinje i Ljubinje.

Prema informaciji iz "Hercegovina puteva", na svim putnim pravcima ima sitnih odrona, a na obilaznici Boljačić kosa - Trnova luka, na magistralnom putu Gacko - Foča, na kolovoz se izlila rijeka Klobučarica, pa se saobraćaj odvija otežano.

Zbog obilnih padavina tokom noći na području Gacka, i jakih bujica, u jutarnjim časovima došlo je do kratkotrajnog prekida saobraćaja na dionici magistralnog puta Gacko - Foča preko Čemerna.

Voda je na jednom dijelu na mostove i ispuste nanijela velike količine kamenja, zemlje i granja - kazali su iz Odjeljenja saobraćajne policije u Gacku.

Javno preduzeće za komunalnu hidrotehniku "Vodovod" Trebinje saopštilo je da je, usljed nevremena došlo do zamućenja vode, pa se preporučuje njeno prokuvavanje.Voda je, kako kažu u "Vodovodu", zamućena i u gradskim cjevovodima i u lokalnom vodovodu u naselju Lastva.

Uz obilne padavine, problem je stvorio i jak vjetar, čiji su povremeni udari dostizali brzinu i do 15 metara u sekundi.

Najviše kiše u toku protekle noći palo je u Gacku, 87 litara, u Nevesinju 49, Bileći 48, a na planinskom prevoju Čemerno 47 litara po kvadratnom metru.

Komentarišite vijest