Kuće za višečlane porodice

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

U Bileći su počeli radovi na izgradnji pet kuća za porodice sa petero i više djece, koje nemaju riješeno stambeno pitanje a žive na području Bileće.

Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS za te namjene obezbijedilo je osam miliona i 620 hiljada maraka.

Prema ugovoru između opštine Bileća i Ministarstva, opština je dužna a da obezbijedi zemljište i izgradi temelje, projektnu dokumentaciju, infrastrukturu, dok će Ministratsvo finansirati ostale radove po sistemu ključ u ruku...

Neđo i Vasiljka Popadić sa svojih šestoro djece su jedna od porodica koja bi trebala da bude zbrinuta na ovaj način, trenutno su postanari u bilećkom naselju Prijevor, sa obzirom da su obadvoje nezaposleni, nije bilo načina da vlastitim sredstvima obezbijede porodični objekat, i za njih će ovo značiti puno, jer kako kaže Neđo ovo je jedino rješenje da dođemo do kuće, drugog izbora nije bilo, nego da budemo postanari i da se mučimo cijeli život.

U Udruženju roditelja sa četvoro i više djece RS kažu, da je inicijativu za gradnju kuća na loklanom nivou Ministarstvo pretočilo u republički nivo, 32 opštine svaka na svojoj teritoriji prihvatile su prijedlog Ministarstva i obavezale se da će učestvovati u izgradnji 97 kuća za porodice sa petoro i više djece koje nemaju riješeno stambeno pitanje

Pomoć opštine
Prema riječima načelnika Slavka Bekana, opština Bileća je izdvojila za porodice pet stambenih objekata, i najvjerovatnije da će u zajednici sa Udruženjem porodica četvoro i više djece pomoći u zbrinjavanju još porodica.


Opština Bileća za uređenje pet placeva obezbijedila je oko pedeset hiljada maraka, površina porodičnog objekta iznosi 112 metara kvadratnih. Prema ugovoru radovi na svih 97 kuća u RS trebalo bi da budu završeni do kraja maja naredne godine.

Komentarišite vijest