Aleksandar Kokotović pobjednik na dva turnira

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Tokom ovog vikenda Aleksandar Kokotović je bio više nego uspješan.Igrao je na dva turnira i na oba bio najbolji,obezbijedivši prva mjesta prije posljednjeg kola.

U subotu je u Risnu održan treći po redu, tradicionalni Novogodišnji dječiji turnir na kome su učestvovala 83 mlada takmičara starosti do 14 godina. Na turniru je učestvovalo i 18 mladih Bilećana. Bili su veoma uspješni...

Pored već pomenutog Aleksandra Kokotovića kome je pripao pobjednički pehar i zlatna medalja kao sveukupnom pobjedniku još dvije naše djevojčice su se vratile sa peharima i zlatnim medaljama;Dajana Milićević u kategoriji do 14 godina i Snežana Stajić u kategoriji do 10 godina.
     U nedelju je u Bileći održan ,takođe tradicionalni,Novogodišnji turnir,što je i nezvanično prvenstvo našeg grada.Na turniru je učestvovalo 20 ponajboljih šahista Bileće.
    Igrano je 9 kola po Švajcarskom sistemu sa tempom od 15 minuta po igraču.
    Pobjednik turnira je Kokotović Aleksandar sa 7,5 poena ispred Vulić Milenka i Milutinović Miodraga koji su sakupili po 6,5 poena.Četvrto mjesto sa 6 osvojenih poena pripalo je Dangubić Miodragu koji je jedini uspio da pobijedi Kokotovića i bude najbolje plasirani omladinac,naravno poslije Kokotovića kome je pripala nagrada kao pobjedniku.Peto i šesto mjesto su podijedili Ilić Slavko i Milićević Nemanja sa po 5,5 osvojenih poena.Nagrada za najbolje plasiranu omladinku je pripala Milićević Dajani koja je podijelila sedmo mjesto sa 5 poena.
    Sudija turnira je bio savezni sudija Relja Sudžum,a organizator JP Vodovod.

    Sa ova dva osvojena turnira i ranije osvojenih 10 medalja ( 4 zlatne,4 srebrne i 2 bronzane,uz napomenu da najbolje sija ona sa Evropskog prvenstva u rješavanju šahovskih problema,i ako je srebrna) Kokotović je najozbiljniji kandidat za sportistu Bileće za 2008. godinu.

Komentarišite vijest