Mala, ali odabrana grupa

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

    U subotu,24.01.2009.godine u Banjoj Luci  održan je 16. svetosavski turnir učenika osnovnih škola.Među 80-tak takmičara našla su se i 4 učenika OŠ „Sveti Sava“ iz Bileće i to 3 djevojčice i 1 dječak (Gušić Jelena,Stajić Snežana,Popadić Milica i Kokotović Aleksandar).Njih nije spriječila ni poplava ni snijeg da stignu na turnir i postignu odličan rezultat...

Sve četvero su se vratili sa medaljama i tako još jednom pokazali da je šahovska sekcija OŠ“Sveti Sava“ iz Bileće daleko najbolja u RS, a i šire.Uspjeh bi bio još i veći da je imalo priliku više učenika da učestvuje na turniru,ali u auto kojim ih je vozio njihov nastavnik, može samo četvero.
     Turnir je igran u dvije starosne grupe i to:učenici od 1.do 5. razreda i učenici od 6.do 9.razreda i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.
    U ženskoj konkurenciji  u mlađoj grupi bronzanu medalju osvojila je Stajić Snežana,a srebrnu Gušić Jelena.Bolja od njih bila je Kokanović Žana iz Dervente.U starijoj grupi bronzana medalja pripala je Popadić Milici.Bolje od nje bile su Tomić Milanka iz Teslića i Gavrić Gorica iz Petrova.
     U muškoj konkurenciji u mlađoj grupi nije bilo predstavnika iz Bileće,a u starijoj grupi Kokotović Aleksandar je bio najbolji, ispred Dević Jovana iz Gradiške i Krnjajić Vladimira iz Kozarske Dubice, i pripala mu je zlatna medalja i pobjednički pehar.

Komentarišite vijest