Snijeg u Istočnoj Hercegovini

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Od ponedjeljka poslijepodne snijeg na području Istočne Hercegovine intezivno pada. Svi putni pravci su prekriveni snijegom čija visina iznosi od 10 u južnijim do 50 cm u sjevernim dijelovim. U utorak popodne veličina sniježnog pokrivača u Bileći iznosila je 27 cm.

U "Hercegovina putevima" kažu da se na području Hercegovine saobraćaj odvija bez problema, a da je najkritičnija putna dionica preko Klobuka, planinskog prevoja Čemerno, Javora i Vranjske. Saobraćaj se na magistralnim pravcima Trebinje - Bileća i Bileća - Gacko odvija otežano zbog snijega na kolovozu taj pravac je tokom noći posut solju, a u toku dana dežurne ekipe put su održavale prohodnim...

Snijeg je u Bileći prouzrokovao zastoje u saobraćaju na gradskim ulicama, a pješaci su se zbog snijega koji ledi veoma teško kretali.

U Trebinju i Nevesinju je visina snijega između sedam i 20 centimetara.

Stanje je kritično i na području opštine Berkovići, gdje je jaka mećava blokirala sve lokalne puteve, a pod težinom snijega popustile su krovne konstrukcije na nekim stanbenim i pomoćnim objektima u berkovićkim selima. 

Zanimljivo je to da je snijeg padao i u Herceg Novom nakon punih 15 godina, kao i u Dubrovniku.

 

 

Komentarišite vijest