Bileća: Neophodno prekuvavanje vode

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Voda iz bilećkog vodovoda je blago zamućena, pa je poslije njene posljednje analize, uređene u Zavodu za zaštitu zdravlja Trebinje, potrošačima preporučeno da je, prije upotrebe, prekuvaju ili istalože.

- Voda je bakteriološki ispravna i bez bojazni po zdravlje može da se koristi za piće i druge svrhe - kazao je  ističe direktor "Vodovoda" Borislav Vukoje.

On je naglasio da su zbog lako izražene mutnoće ipak preporučili potrošačima da je prije upotrebe istalože ili da je, za svaki slučaj, prekuvaju.

Do zamućenja je došlo jer obilne podzemne vode, prolazeći kroz kraške kanale, pećine i jame, spiraju krečnjak i blato i sve donesu do izvorišta Trebišnjice Oko odakle se crpi voda za bilećki gradski vodovod...

Ovo nije prvi slučaj ove godine da je voda u Bileći neispravna. Nedavno je voda bila zamućena zbog snježnih padavina, a ljetos je čak bila i bakteriološki neispravna.

U bilećkom "Vodovodu" su kazali da su te bakterije porijeklom nečistoća iz zemlje, i da su najvjerovatnije nešto malo otpornije na hlor.

Kako su istakli hemijski sastav vode je uredu, što znači da ima dovoljno hlora u vodi.

Mještani

Bilećani kažu da ne strahuju od bolesti, jer je saopšteno da je voda bakteriološki ispravna, ali da im nije lako svakodnevno prekuvavati vodu za piće ili kupovati flaširanu vodu.   

Komentarišite vijest