Mirjana Popadić pobjednica po četvrti put

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 91
LošeNajbolje 

U organizaciji ŠK”Osnovac”iz Bileće,u subotu,7.marta 2009.godine u Bileći,u prostorijama OŠ”Sveti Sava” održan je 12. Osmomartovski šahovski turnir.Na turniru su učestvovale samo šahistkinje iz Bileće i Trebinja,jer šahistkinje iz Crne Gore, a koje su predhodnih godina dolazile, bile su spriječene (fakultet, drugo takmičenje toga dana).

Učestvovala je 31 takmičarka, što je rekord,a igrano je 6 kola...

Pobjednički pehar i zlatna medalja pripali su Popadić Mirjani koja je sakupila 6 poena.Drugo mjesto sa po 5 osvojenih poena podijelile su Milićević Dajana i Popadić Milica, ali je srebrna medalja pripala Dajani,a bronzana Milici.Knjigama su nagrađene i Aleksandra Dragojević,Nataša Sudžum i Milica Salatić koje su podijelile 4. mjesto sa po 4,5 poena,te Marijana Baćović kao najbolje plasirana takmičarka do 10 godina,Jelena Gušić najbolje plasirana do 12 godina i Dragana Milošević najbolje plasirana do 14 godina.
Mirjani Popadić je ovo četvrti put da je pobjednica i na dobrom je putu da bude rekorderka.Za sada je to Mira Dedijer koja je 5 puta bila pobjednica.Po jednom pobjednički pehar su ponijele: Aleksandra Mijović u Podgoricu, Lidija Blagojević u Nikšić i Milica Popadić u Bileću.
Turnir je otvorio Miodrag Parežanin,direktor OŠ”Sveti Sava”,a nagrade podijelio Milenko Kokotović,član predsjedništva ŠK”Osnovac”.
Sudija, kao i na predhodnih 11 turnira, bio je Relja Sudžum.

Komentarišite vijest