Potrebni krediti

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

30.03.2009. BILEĆA,  Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je danas u Bileći da je teška privredna situacija u ovoj opštini uslovljena činjenicom da najznačajniji privredni kapaciteti Kovnica i Tekstilni kombinat “Bilećanka” ne proizvode, pa im je potrebno obezbijediti prolaznost do Razvojno-investicione banke, kao i privlačenje kreditnih sredstava.

Nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Bileća, predsjednik Vlade RS istakao je da je jedna od ideja da opština napravi garantni fond i pomogne tim preduzećima dajući im određene garancije, kako bi ona mogla da privuku sredstva, čime bi se zaposlilo u Kovnici oko 80, a u “Bilećanki” još više novih radnika...

Prema Dodikovim riječima, osnovni problem Bileće je i to što se godinama u ovoj opštini slabo radilo i veoma malo postiglo, pa se nagomilalo mnogo problema i neriješenih pitanja.

Konstatovano je da je jedan od tih problema i nepostojanje kolektora za prečišćavanje oborinskih i otpadnih voda koje nesmetano otiču u Bilećko jezero bez prečišćavanja.

Dodik je istakao da je za rješavanje ovog problema Vlada obezbijedila 2.700.000 KM, a da su projektna dokumentacija i revizija tog projekta urađeni, te da slijedi raspisivanje konkursa za izvođača radova.

On je izjavio da je razgovarano i o saniranju jedne ulice u ovom gradu dužine dva kilometra, čija bi vrijednost radova bila oko 900.000 KM, te dodao da je ovoj opštini potreban i zatvoreni bazen, ali da će se to pitanje rješavati preko Ministarstva za omladinu i sport.

Dodik je napomenuo da je opština Bileća tražila i tumačenje raspodjele sredstava od odštete za potopljeno zemljište ističući da postoje egzaktni pokazatelji da je ova opština oštećena dosadašnjim načinom raspodjele.

“U Vladi ćemo učiniti sve da to tumačenje obezbijedimo”, naglasio je Dodik.

SRNA

Komentarišite vijest