Novi dom za 18 boračkih porodica

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

U bilećkom naselju Zlatište gradi se stambena zgrada za 18 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije. Tako će već ovo ljeto, najugroženije boračke porodice u ovoj opštini dobiti trajni i odgovarajući smještaj.

Radnici preduzeća "Perić kompani" iz Bijeljine koje je izvođač radova, već su završili najgrublje radove na zgradi koja će imati ukupno 860 kvadrata.

Zgrada će imati osam dvosobnih, sedam jednosobnih stanova i tri garsonjere. Riječ je o modernim stanovima, a za njihovu izgradnju opština Bileća obezbijedila je zemljište i infrastrukturu, dok je novac za ostale radove obezbijedilo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske...

 

- Prvo je bilo predviđeno da se izgradi samo 12 stambenih jedinica, ali je sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite RS dogovoreno da se dozida još jedan sprat sa šest dodatnih stanova. To će produžiti rok gradnje, ali će na taj način moći da se stambeno zbrinu najugroženije bilećke porodice iz kategorije poginulih boraca i najtežih invalida - istakla je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Bileća Ljiljana Aleksić.

U Komisiji za raspodjelu stanova u Bileći ističu da će se završetkom zgrade u Zlatištu, stambeno zbrinuti sve bilećke porodice iz takozvane druge prioritetne grupe u koju spadaju roditelji i djeca poginulih boraca i ratni vojni invalidi do četvrte kategorije.

Navode da će uz 18 stanova koji se grade u Zlatištu porodicama iz druge prioritetne grupe, biti dodijeljena i četiri stana u nešto ranije izgrađenoj stambenoj zgradi u naselju Dubrave.

Nezbrinute porodice

U Komisiji za raspodjelu stanova u Bileći kažu da će obezbjeđivanjem 18 stanova u Zlatištu i četiri stana u Dubravama za porodice iz treće prioritetne grupe, stambeno nezbrinute ostati samo porodice iz takozvane treće prioritetne grupe.

Šćepan Aleksić - Glas Srpske

 

Komentarišite vijest