Me?u više stotina radova, koji su pristigli iz svih dijelova Srbije i Srpske, Svetlanin rad je izabrao žiri zajedno sa još 17 najuspjelijih. Svih osamnaestoro pozvani su na likovnu smotru gdje su tako?e slikali, a radovi bile?ke srednjoškolke dobili su najvišu ocjenu, zajedno sa još ?etvoro u?esnika.
Njih petoro nagra?eni su u?eš?em na desetodnevnoj likovnoj koloniji koja ?e se tako?e održati u Trši?u...
- Vjerovatno se ne bih ni prijavila za u?eš?e na saborovanju da nije bilo profesora Drage Vu?i?a, bile?kog akademskog slikara koji vodi školu slikanja Kembridž. U toj školi sam ve? ?etiri godine, a u me?uvremenu smo priredili brojne izložbe. Od toga, dvije su bile u Bile?i, a potom u Trebinju i Gacku - istakla je Svetlana.
Kaže da su njeni radovi bili predstavljeni i u Banjoj Luci na izložbi koju je organizovalo Ministarstvo prosvjete i kulture, u izložbenom prostoru "Koraci" u zgradi Vlade Republike Srpske.
- Bez pretjerivanja može se re?i da su radovi polaznika Kembridž likovne škole iz Bile?e svuda naišli na dobar prijem publike i likovnih stru?njaka - isti?e Svetlana.
Ona navodi da je u Trši?u stekla nove prijatelje iz svih krajeva Srbije. A od koga je naslijedila talent za slikarstvo to teško može da kaže. U njenoj porodici niko se time nije bavio, ali ko zna u kome je od predaka slikarski talenat ostao zauvijek neotkriven.
Da je Svetlana izuzetno talentovana potvr?uje i profesor Drago Vu?i?.
- U likovnoj školi koju vodim ima još dosta polaznika izrazito talentovanih, po?ev od onih najmla?ih, pa do odraslih koji su tek sa 40 i više godina shvatili da mogu i umiju da slikaju - rekao je Vu?i?.
Akademija
Svetlana kaže da ?e slikarstvo vjerovatno postati i njeno životno opredjeljenje. Kada dogodine okon?a srednjoškolsko obrazovanje, namjerava da se upiše na likovnu akademiju, a do tada ?e biti još dosta novih slika i izložbi.
Š?epan Aleksi? -gs
Komentarišite vijest