Asfaltnim putem od Bileće do Ljubinja

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Odbornici SO Bileća donijeli su odluku da se nastavi modernizacija i asfaltiranje regionalnog putnog pravca Bileća-Ljubinje, a za 6,5 kilometara ovog puta opština Bileća izdvojiće ove godine iz buyeta 150.000 maraka, Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" obezbijediće 500.000 maraka, a mještani 50.000 maraka.

Načelnik opštine Bileća Slavko Bekan rekao je da će mještani Bileće, da bi imali dobre i bezbjedne putne pravce, od dobrovoljnih priloga obezbijediti dio novca.

Akciju modernizacije i asfaltiranja makadamskog putnog pravca Bileća-Ljubinje pokrenuli su prije godinu dana mještani sedam sela bilećke mjesne zajednice Krstače, kuda prolazi taj putni pravac...

Tako je, zahvaljujući pomoći opštine, preduzeća "Putevi RS" i Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske lani modernizovano i asfaltirano 9.200 metara tog puta.

Postojeći makadamski put je proširen, izravnat i asfaltiran.

Širina asfaltne trake je samo tri metra, ali je duž cijele trase urađen niz proširenja radi lakšeg mimoilaženja. I prošle godine akciju su pomogli mještani putem dobrovoljnih priloga kao što će to biti i ovog puta.

Regionalni putni pravac Bileća-Ljubinje dug je 54 kilometra. Prije 30 godina asfaltirana su 23 kilometra od Bileće do Rajove čatrnje, a nakon prošlogodišnje akcije ostala su neasfaltirana još 22 kilometra. Kada bude modernizovano i planiranih šest i po kilometara biće asfaltirana cijela trasa tog putnog pravca na teritoriji bilećke opštine.

Glas Srpske

Komentarišite vijest