Austrijanci plaćaju izradu dokumentacije

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Načelnik opštine Bileća Slavko Bekan potpisao je ugovor sa predstavnicima austrijske firme "Ostap" o izradi idejnog rješenja kanalizacionog sistema u ovom hercegovačkom gradu. Ugovor je vrijedan 115.000 evra, od čega će vlada Austrije putem austrijske kontrolne banke donirati 90.000, dok će ostatak od 25.000 evra obezbijediti opština Bileća...

 Sa predstavnicima austrijske firme dogovoreno je da se izrada idejnog rješenja bilećke kanalizacione mreže završi u narednih deset mjeseci.

- Samo oko 40 odsto stambenih zgrada i privatnih kuća u Bileći, većinom u starijim dijelovima grada, povezane su na kanalizacioni sistem, koji je u lošem stanju jer je veoma star. Svi ostali objekti imaju septičke jame, pa u Bileći odavno postoji ideja da se cijeli grad poveže na kanalizacionu mrežu, koja nažalost decenijama čeka na realizaciju - ističe načelnik za privredu i društvene djelatnosti opštine Bileća Novica Dutina.

Prošli petak je potpisan i memorandum o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Bileće, za šta je ranije urađen projekat, a već je raspisan tender za izbor izvođača radova.

Kako je tom prilikom istakao ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Radivoje Bratić, u realizaciju projekta biće uloženo više od 6.500.000 maraka. Od toga Vlada RS će obezbijediti 2.700.000 maraka HET 3.500.000, a opština Bileća 300.000 maraka, dok će iz sredstava GEF-a biti izdvojeno 1.100.000 maraka.

Šćepan Aleksić  -GS

 

Komentarišite vijest