Lakše pokretanje vlastitog biznisa

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Banje Luke, u saradnji sa Agencijom za razvoj opština Istočne Hercegovine iz Bileće, promovisala je juče u Tekstilnom kombinatu "Bilećanka" pilot-projekat pod nazivom "Poslovni vrt-Bileća".

Kako je rečeno, do septembra ove godine odabrani prostor u "Bilećanki" biće renoviran i preuređen za nove potrebe, a tada se očekuje i zvanično otvaranje. Biće to prvi "poslovni vrt" u BiH. Prilikom prezentacije rečeno je da će mladi i svi drugi sa dobrim poslovnim idejama imati šansu da u Tekstilnom kombinatu "Bilećanka" dobiju i poslovni prostor i kancelariju...

Norvežanka Astrid Grin iznijela je iskustva u vezi sa radom :poslovnih vrtova", naglašavajući da ih u toj zemlji ima oko 60, sa blizu 3.000 zaposlenih i da pokrivaju cijelu njenu teritoriju.

- "Poslovni vrt" je prije svega šansa za mlade i nezaposlene ljude sa poslovnim idejama iz sedam istočnohercegovačkih opština. Njima će se pomoći na taj način što će u "poslovnom vrtu" tu svoju ideju moći da razrade, naprave projekat i dođu do kredita. Osim toga, moći će da brzo dobiju svu potrebnu dokumentaciju i na kraju da pokrenu posao. Poslije toga, pomagaće im se i da "stanu na noge" prve godine jer je to, za gotovo sva preduzeća, najkritičniji period poslovanja - istakao je direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slobodan Marković.

Direktor Agencije za razvoj opština Istočne Hercegovine Goran Bošnjak imaće priliku da se, tokom boravka u Norveškoj, direktno upozna sa radom "poslovnih vrtova" u toj zemlji.

Hale

Kombinat "Bilećanka", pred početak posljednjeg rata, imao je blizu 2.000 zaposlenih, a sada njegove velike i brojne hale zjape prazne, pa tamo ima dovoljno prostora za realizaciju brojnih poslovnih projekata.

 Šćepan Aleksić/GS

Komentarišite vijest