Učenici polažu popravne ispite

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

130Za srednjoškolce iz Trebinja i Bileće, koji su na kraju redovne nastave u junu imali negativne ocjene, juče su počeli popravni ispiti.

Na popravnim ispitima u Bileći će 156 đaka pokušati da "ispravi ocjenu". Matematika i dalje predstavlja najveći problem za đake u Istočnoj Hercegovini, a onda dolaze biologija, strani jezici i stručni predmeti...

 

U trebinjskom Centru srednjih škola, juče je 60 učenika izašlo na popravni ispit i to uglavnom iz matematike.

U Srednjoškolskom centru "Golub Kureš" u Bileći juče je počelo polaganje popravnih ispita, kao i polaganje završnog ispita za maturante koji to nisu okončali tokom juna ove godine.

Prošle godine je u Centru "Golub Kureš" bilo 530 učenika u Gimnaziji, Mašinskoj tehničkoj i Ekonomskoj školi, kao i školama trećeg stepena.

Popravni ispit ima ukupno 156 učenika, a najviše ih slabu ocjenu ima iz matematike, potom na red dolaze biologija i jezici, a iz ostalih predmeta znatno manje. Za razliku od ranijeg perioda, kada je na popravni ispit padalo najviše učenika prvog i drugog razreda, posljednjih godina nema pravila, pa popravni ispit ima poneko i iz reda maturanata.

Ekskurzije

Kako saznajemo, shodno preporuci Ministarstva prosvjete i kulture RS, a zbog novog gripa, nijedna trebinjska srednja škola neće organizovati ekskurzije u septembru, već krajem školske godine, u maju.

Š. Aleksić /GS

Komentarišite vijest