Stanovi za drugu prioritetnu grupu

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Završena je izgradnja stambene zgrade u bilećkom naselju Zlatište, a stanovi, namijenjeni porodicama poginulih boraca i invalida otaybinskog rata iz druge prioritetne grupe biće useljivi za 30 do 40 dana.

Svi građevinski radovi na zgradi su okončani, a ostalo je još da se priključi električna energija, uredi pristupni put i okolina zgrade kao i parking prostor, što su obaveze opštine Bileća. Površina dvospratne zgrade je 860 kvadrata, a ona ima ukupno 18 stanova, od čega osam dvosobnih, sedam jednosobnih i tri garsonjere...

- U prvoj varijanti bilo je planirano da zgrada bude jednospratna i da ima samo 12 stanova, a poslije je odlučeno da se dozida još jedan sprat sa šest stanova. Pokazalo se da je kapacitet postojeće trafostanice premali da bi zadovoljio sve potrebe novoizgrađenog i postojećih objekata. Zbog toga je neophodno ugraditi novu trafostanicu, što će biti urađeno sljedećih dana - ističe urbanista u opštini Bileća Savo Bjelica.

Izgradnju zgrade finansirala je Vlada Republike Srpske, dok je opština Bileća obezbijedila zemljište, sve potrebne dozvole i infrastrukturu.

Naselje Dubrave

- Porodicama poginulih boraca i invalida proteklog rata biće dodijeljena još četiri stana koji se nalaze u bilećkom naselju Dubrave. Na taj način biće stambeno riješene sve boračke porodice iz takozvane druge prioritetne grupe u toj opštini - istakao je predsjednik Komisije za dodjelu stanova Radomir Albijanić.

Šćepan Alksić - Glas Srpske

Komentarišite vijest