Mirilovići dobijaju vodu

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Oko 60 domaćinstava bilećkog sela Mirilovići trebalo bi da dobije vodu za tridesetak dana. Voda će biti dovedena iz Čepelice, oko četiri kilometra od Bileće u pravcu Trebinja, dokle je stigao gradski vodovod znatno ranije...

Do prvih kuća u Mirilovićima od Bileće je oko sedam kilometara, a vodu će dobiti i ona domaćinstva koja su na nešto višoj nadmorskoj visini nego što je glavni bazen za snabdijevanje vodom Bileće i njene okoline. U tu svrhu biće ugrađena potisna pumpa.

Sa gradskog vodovoda voda će se dopremati do bazena koji će biti izgrađen u Mirilovićima, odakle će je najveći dio sela dobijati prirodnim padom.

- Biće položeno i oko 14 kilometara vodovodne mreže, od čega je oko devet kilometara glavni vod, a ostatak sekundarni vodovi do pojedinih zaselaka i kuća. Sve će koštati oko 420.000 maraka, od čega je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obezbijedilo 300.000 maraka. Mještani su prikupili 30.000 maraka, a ostatak opština Bileća, s tim da su, kroz dobrovoljne akcije stanovnika Mirilovića, radovi pojeftinjeni za oko 20.000 maraka - ističe predsjednik Udruženja korisnika vode i poljoprivrednih proizvođača Jovo Kapor.

Kada voda bude dovedena, nestaće viševjekovne muke stanovnika Mirilovića, koji su se do sada snabdijevali kišnicom iz čatrnja. Ljeti je, međutim, redovno dolazilo do nestašica, pa su morali da vode računa o potrošnji.

Š. Aleksić / Glas Srpske

Komentarišite vijest