Dug zavrće slavine

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Javno preduzeće "Vodovod" u Bileći počelo je sa isključenjem vode svim korisnicima sa većim iznosima duga, a od toga ne namjeravaju da odustanu dok ne naplate dugovanja.

Potrošači u ovoj godini duguju oko 40.000 maraka, a dužnika sa većim iznosima je oko stotinu. Među njima najviše je domaćinstava, a ima i jedan broj pravnih lica, ali će se prema svima postupiti na isti način...

- Potrošači sa većim iznosima duga u prosjeku duguju od 250 do 400 maraka. Među njima ima i onih koji ne plaćaju ono što duguju iz prethodnih godina, iako su sa našim preduzećem sklopili ugovor o reprogramu. Ima, međutim, znatan broj i onih koji nisu platili račune za više mjeseci tokom ove godine, pa su im se dugovanja nagomilala - ističe direktor "Vodovoda" Borislav Vukoje.

On je dodao da se približava kraj godine i da su brojna upozorenja dužnicima da izmire obaveze ostala bez rezultata, pa je isključenje sa mreže bilo jedino rješenje. "Vodovod" takođe ima svoje povjerioce i mora da izmiri obaveze prvenstveno po osnovu potrošnje električne energije, a bez namirenja svojih računa to ne može da ostvari.

U tom preduzeću ističu da će isključenja vode dužnicima biti nastavljena i sljedećih dana i upozoravaju stanovništvo da je laka zamućenost vode još prisutna, pa ju je, prije upotrebe, potrebno prekuvati i istaložiti, iako je najnovija analiza uzoraka u Regionalnom zavodu za zaštitu zdravlja u Trebinju pokazala da je hemijski i bakteriološki ispravna.

Šćepan Aleksić / Glas Srpske

Komentarišite vijest