ŠK "Osnovac" uspjesi

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

U toku je kadetsko prvenstvo našeg grada, a najmlađi naši članovi učestvovali su na turniru u Banjoj Luci. U subotu, 28.novembra, u Banja Luci je održano 11. dječije prvenstvo najmlađih šahista iz Republike Srpske. Među 24 mlada šahista koji su učestvovali na turniru bila su i dvojica Bilećana. To su najmlađi članovi ŠK“Osnovac“koji imaju samo po 8 godina, Nikola Vukićević i Bojan Radovanović...

sah2Pokazali su odlično šahovsko znanje, ali im je falilo malo šahovskog iskustva pa su se vratili bez medalja no ipak su nagrađani knjigama i diplomama.

Radovanović Bojan je zauzeo 8. mjesto, a Vukićević Nikola je podijelio 3. mjesto ali je ipak ostao bez medalje koja je po dodatnim kriterijima pripala Kokanović Kristijanu iz Dervente. Srebrna medalja je pripala Trifunović Andreju iz Kotor Varoši dok je zlatna medalja i pobjednički pehar pripao Popadić Marku iz Mrkonjić Grada.

 

Kadetsko prvenstvo našeg grada je u toku

 

Kadetsko prvenstvo našeg grada održava se po 15. put.U dvije starosne grupe takmičenje je već završeno.Najprije su svoj turnir odigrali srednjoškolci,a prošle sedmice i učenici  u kategoriji do 14 godina tj. učenici 8. i 9. razreda.

Evo rezultata:

 

Srednjoškolci:

Zlatna medalja: Milićević Dajana i Kokotović Aleksandar,

Srebrna medalja: Popadić Milica i Milićević Nemanja,

Bronzana medalja: Popadić Mirjana i Dangubić Milan.

 

Kategorija do 14 godina:

Zlatna medalja: Milošević Dragana i Milićević Stefan,

Srebrna medalja: Stajić Nikolina i Sudžum Jovan,

Bronzana medalja: Biberdžić Sanja i Radovanović Predrag

 

U četvrtak  svoj turnir igraju učenici 4. i 5. razreda,a naredne sadmice učenici 6. i 7. razreda.

 

Medalje za kadetsko prvenstvo našeg grada obezbijedio je Ljubiša Vojnović,naš zemljak iz Novog Sada,a odlazak dvojice naših najmlađih šahista i njihovog nastavnika u Banju Luku, i prevoz i pansione,obezbijedio je naš sugrađanin Mišo Kisić i benzinska pumpa „Trgotrans“.

I ovom prilikom im se još jednom zahvaljujemo.

 

 

Komentarišite vijest