Vujović za dva koplja ispred Babića

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Vandredni izbori u opštini Bileća ne predstavljaju bojazan za Savez nezavisnih socijaldemokrata, s obzirom na to da su tri opozicione stranke SDS, PDP i SRS RS, trenutno udružene u trci za prvog čovjeka opštine, na prošlim izborima imale 400 glasova manje od SNSD, rekao je Radovan Vuković, predsjednik Opštinskog odbora SNSD u Bileći i poslanik ove stranke u parlamentu RS.
Prema nekim pretpostavkama, kao najizvjesniji kandidat SNSD-a za načelnika opštine Bileća nameće se Blažo Vujović, aktuelni načelnik Odjeljenja za finansije u opštini Bileća...

Na izborima u ovoj opštini, koji su zakazani za 24. januara naredne godine, kao kandidat SDS, PDP i SRS RS, predložen je, istina još nezvanično, Dragan Babić, član radikala.
Vuković kaže da udruživanje opozicije nije nikakva novost s obzirom na to da SDS, PDP i SRS RS već dugo vremena djeluju zajedno, rekavši da su ove tri stranke na prošlim izborima dobile svega 1.900 glasova, dok je SNSD samostalno osvojio 2.300 glasova, obezbijedivši tako načelnika opštine i skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu.
Vuković kaže da kandidata SNSD podržavaju SP, DNS, Penzionerska stranka i SRS "Dr Vojislav Šešelj", koje su zajedno sa SNSD na prošlim izborima imale 3.600 glasova, duplo više od suprotnog tabora.
- Bileća je u zadnjih godinu dana veliko gradilište. Trenutno je u toku realizacija projekata vrijednih 12,5 miliona maraka. To je iznos u visini tri opštinska budžeta. To se ne može naći ni u jednoj drugoj opštini u RS. Radi se Gimnazija, osnovne škole, lokalni putevi, urađen je vodovod u jednom selu, kao i kuće za porodice s petoro i više djece - navodi Vuković.
On podsjeća da je nedavno obezbijeđen novac za kolektor u Bileći, što su, kako je rekao, ogromna sredstva u iznosu od devet miliona maraka.
- To su neki od kapitalnih projekata, koji se u Bileći čekaju 50 godina. Radi se šetalište prema jezeru, aktuelan je i projekat turističkog naselja pored jezera. To vide svi koji dobronamjerno gledaju stvari. Kada je u pitanju rezulat izbora, mi nemamo bojazni, jer je SNSD moćna stranka, koja u ovoj opštini ima nešto manje od dvije hiljade članova - naglasio je Vuković.
On ističe da razni emisari kruže po Bileći, zakazujući glavne odbore pojedinih stranaka, prejudicirajući tako rezultate izbora.
- Od svega toga nema ništa, jer su građani apsolutno opredijeljeni za razvoj, koji je vidljiv. Budući načelnik Bileće treba da bude finansijske struke, jer budžet i sredstva koja se ulažu u Bileću, nisu mala - kaže Vuković.
Napominje da saradnja s Vladom RS nikada nije bila bolja nego što je to slučaj posljednjih nekoliko godina.
Govoreći o protivkandidatu, Vuković kaže da se radi o kadru SRS RS, koja je izuzetno mala stranka, zbog čega nema izgleda za pobjedu.
- Neka bilo koji kandidat iznese plan kako će donijeti samo jednu marku investicija više nego što je to uradila aktuelna vlast, mi ćemo se sami povući. Neka obezbijede 13 miliona maraka, povući ćemo se. Moj cilj je srećniji region Hercegovine, jaka Republika Srpska - kaže Vuković.
On navodi da je SDS totalno podijeljen u Bileći, jer je koalicija opozicije napravljena na silu, zbog čega polovina članova ne podržava kandidata iz reda radikala.

fokus.ba

Komentarišite vijest