Bez struje ostao i Dom kulture

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Elektrodistributivno preduzeće "Elektro-Bileća" juče je počelo sa isključivanjem struje svim pravnim licima koja nisu platila račune za tri i više mjeseci. Tako je u mraku ostalo više preduzeća i ustanova, među kojima i Dom kulture, u kome se nalazi i Spomen-soba srpskih boraca otadžbinskog rata sa područja opštine Bileća.

Iz "Elektro-Bileće" je najavljeno da će isključenja idućih dana biti nastavljena i da će na red, pored preduzeća i ustanova, doći i domaćinstva...

- Sve radimo po instrukcijama koje smo dobili od preduzeća "Elektro-Hercegovine" i "Elektroprivrede Republike Srpske". Svjesni smo i sami da ovakva mjera nije popularna, ali drugog izbora nismo imali jer dugovanja moraju da se svedu na razumnu mjeru. Sve potrošače koji duguju za tri i više mjeseci uredno smo obavještavali o tome i molili ih da potpišu reprogram na dvije godine, što su neki i učinili, ali ih većina ne poštuje ono što su potpisali - ističe direktor "Elektro-Bileće" Anđelko Trklja.

On je dodao da se ostali nisu ni odazvali na više poziva.

- Oni koji su isključeni sa mreže upravo su i pozivani u nekoliko navrata da izmire svoja dugovanja, ali od toga nije ostalo ništa. Zbog toga pozivamo sve dužnike da ili izmire dug ili dođu na dogovor o tome kako i kada će to učiniti - ističe Trklja.

Bilećka skoro kompletna privreda već godina posluje veoma loše, pa je u jednom broju preduzeća već stečajni postupak, a ona ostala, koja su se nekada zvala državna, koriste većinom samo do deset odsto raspoloživih kapaciteta, ali neuredne platiše to neće spasiti od isključenja električne energije.

Dugovanja

Prema riječima Anđelka Trklje, dugovanja na ime neplaćenih računa za električnu energiju u bilećkoj opštini premašuju cifru od osam miliona maraka. Od toga preduzeća i ustanove duguju oko 5.700.000 maraka, a ostatak domaćinstva.

Šćepan Aleksić

Komentarišite vijest