Dodik posjetio Bileću

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 2
LošeNajbolje 

Bilećku opštinu koja je zahvaćena poplavama, danas je posjetio i predsjednik Vlade RS, Milorad Dodik. Premijer je danas nakon obilaska poplavljenih naselja Јezerine i Plužine u Bileći rekao da će resorno ministarstvo, opština i Hidroelektrane na Trebišnjici "HET" formirati komisiju koja će utvrditi štetu koja će što realnije biti nadoknađena domaćinstvima u ovim naseljima...

On je rekao da će, nakon toga, u okviru HET-a i resornog ministarstva biti formirana i stručna komisija koja bi mogla da da odgovor kako trajno riješiti pitanje obezbjeđivanja ovih naselja, jer se poplave stalno ponavljaju.

"Ako to i ne bude moguće, onda ćemo razmišljati o tome da se ljudi iz najugroženijih područja opštine isele i da im se naprave nove kuće", rekao je Dodik i naglasio da će biti poštovana volja domaćinstava, te da oni neće u ovoj situaciji ostati sami.

Dodik je naveo da odgovornost zajednice u ovakvim situacijama nije samo da sanira trenutne štete, već i da sačini trajne planove odbrane od poplava u ugroženim područjima.

"Čim se voda povuče, formiraćemo komisiju ministarstva i opštine, kao i HET-a, kako bi se mogla utvrditi šteta i zajednički udruživanjem napraviti budžet kako bi ljudima bila sanirana šteta", rekao je Dodik.

>>>POGLEDAJTE VIDEO

bileca-poplave

Slika: 11.01.2010 - milozeks

(RTRS)

Komentarišite vijest