Pušten u rad vodovod u Mirilovićima

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Slučajno ili ne, u jeku predizobrne kampanje za načelnika opštine Bileća, danas je u bilećkom selu Mirilovići, koje broji oko 40 domaćinstava, pušten u rad glavni distributivni cjevovod sa dvije pumpne stanice ukupne dužine 10 kilometara, u čiju izgradnju je uloženo 420.000 KM.

Ovom događaju prisustvovali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Radivoje Bratić i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić...

“Sredstva za ovaj projekat izdvojilo je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u iznosu od 300.000 KM i to dijelom preko sredstava Svjetske banke, odnosno iz programa "Razvoj male komercijalne poljoprivrede", a dijelom iz podsticaja ruralnog razvoja, dok je lokalna zajednica sa mještanima izdvojila 120.000 KM,” rekao je Radivoje Bratić.

Novi vodovod ima kapacitet priključka od 80 domaćinstava, što znači da će potrebe mještana Mirilovića biti u potpunosti podmirene.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić naglasio je da Bilećani i ubuduće mogu očekivati finansiranje sličnih projekata, naravno, ukoliko glasaju za kandidata vladajuće koalicije, Blaža Vujovića.

“Da bismo sarađivali moramo zajedno i politički da djelujemo i zato vas pozivam da sa mnogo ljubavi izađete na izbore i izaberete najboljeg čovjeka, a najbolji je Blažo Vujović iz prostog razloga što će on svoj mandat potrošiti za dobrobit Bilećana, zato što ćete se imati na koga nasloniti, a to je Vlada RS i Savjet ministara BiH, koliko je to u njegovom domenu,”rekao je Nikola Špirić.

Špirić i Bratić obišli su i stanovnike bilećkih naselja Jezerine i Plužine, koja su ovih dana bila ugrožena poplavama i obećali finansijsku pomoć kada komisija procijeni štetu.

RTRS / SRNA / T.D./Binfo

Komentarišite vijest