Poplave: Stanovništvo će biti obeštećeno

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

7Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Radivoje Bratić rekao je da će Vlada RS nakon završene procjene štete od poplava na području opštine Bileća obeštetiti stanovništvo, ističući da je komisija za procjenu već završila posao, a da je počeo sa radom tim za utvrđivanje uzroka poplave.

Bratić je izjavio Srni u Trebinju da je tim za utvrđivanje uzroka poplave sastavljen od predstavnika Ministarstava poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva industrije, energetike i razvoja, Elektroprivrede RS, HET-a i opštine,...

dodavši da će izvještaj biti sveobuhvatan, jer je veoma bitan, a biće poznato i da li ima odgovornosti ljudskog faktora.

"Ovo su atipične padavine i po količini i po intezitetu trajanja, tako da je to jedna velika nepogoda koja je prouzrokovala izuzetno velike štete", rekao je Bratić i podsjetio da je Ministarstvo za prošlu godinu, kada su poplave bile mnogo manje, već u julu isplatilo obeštećenje za 37 oštećenih bilećkih poljoprivrednih proizvođača.

Prema njegovim riječima, mora se imati u vidu i ograničenost sredstava, ali će Vlada RS ipak posredstvom svojih institucija učiniti sve da u najkraćem roku pomogne polavljenom stanovništvu i obešteti ga koliko je to moguće.

Bratić je dodao da će pomoć biti pružena i poplavljenim domaćinstvima na području Popova polja, ali kada komisije završe posao.

"Stalna je prozivka Hidroelktrana na Trebišnjici, pa eto kakve oni veze imaju sa poplavama u Popovom polju, moramo se malo uozbiljiti i prestati prozivati bilo koga, a i komisija će utvrditi ko je kriv", rekao je Bratić.

S.V. - SRNA

Komentarišite vijest