Počela izborna ćutnja

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Izborna kampanja na prijevremenim izborima za načelnika opštine Bileća protekla je dobro i Centralna izborna komisija "CIK" BIH nema saznanja da je bilo problema, jer sve do sada teče u skladu sa odredbama Izbornog zakona BIH, izjavila je danas generalni sekretar CIK-a Božica Ban. Banova je naglasila da je cik donio uputstva i rokove, te da su "pod kontrolom" sve pripreme za izbore koji će biti održani 24. januara, prema informaciji članova i predsjednika Opštinske izborne komisije Bileća...

"Jedino što imaju manjih problema jeste da je Opštinska izborna komisija Bileća došla u situaciju da mora mijenjati Odluku o imenovanju biračkih odbora s' obzirom da su neki članovi odustali", rekla je Banova.

Centralne javne tribine stranaka su održane i izborne kampanje i sve aktivnosti su završene.  Od danas u 7 časova počinje predizborna ćutnja koja traje do nedjelje u 19 časova.
Već danima politička borba vodi se između opozicione koalicije i trenutno vladaćućeg SNSD-a.

Biračka mjesta se otvaraju u nedjelju 24. januara u 7 časova, pravo na glasanje imaju 9858 birača od čega su 9774 upisana na redovnim biračkim mjestima. Birača koji će glasati u odsustvu/lično upisano je 40, dok van BIH glasa 44 birača.

BInfo

Komentarišite vijest