Otvoren centar za rani rast i razvoj

El. pošta Štampa PDF

1208025832_bileca_79U Bileći je juče otvoren Centar za rani rast i razvoj djece za koji je sredstva u iznosu od 35.000 KM donirao UNICEF. Centar će djelovati kao zasebna institucija i pomagaće djeci sa posebnim potrebama u rastu i razvoju, sarađivaće sa Domom zdravlja Bileća, Centrom za socijalni rad i Dječijim vrtićem iz Bileće. Radionicu Centra moći će da posjećuju i roditelji, moći će da dobiju korisne savjete u radu sa djecom...

U ovom Centru će raditi četiri stručnjaka. Planirano je da u prostorijama ove ustanove dnevno boravi do petnaestoro djece uzrasta do šest godina.

Komentari
Dodaj Novi Pretraga RSS
Anonimus   |94.250.116.110 |01.03.2010; 11:07:43
Integrisani centar za rani rast i razvoj djece pruza usluge za svu djecu do 6 godina.Osim toga,centar organizuje edukativne
radionice za djecu koja nisu ukljucena u organizovani oblik predskolskog odgoja i obrazovanja,kao i grupni i individuali rad sa
roditeljima i djecom u svrhu razvijanja i poticanja psiho-socialnih osobina.Centar saradjuje sa gore pomenutim institucijama (sa
domom zdravlja,centrom za socialni rad,djecijim vrticem i skolama).

OSOBLJE CENTRA
Anonimus   |89.111.201.64 |01.03.2010; 15:14:58
DANAS SAM PRVI PUT ODVELA DETE U TAJ CENTAR ,DIJETE IMA 2,5 GOD I PRILICNO JE VEZANO ZA MENE KAD SAM DOSLA PO NJEGA NIJE HTIJELO
DA IDE KUCI ,MISLIM DA JE SUVISNO VISE BILO STA DODAVATI .A OSOBLJE JE NA ZAVIDNOM NIVOU HVALA VAM .....
Anonimus   |94.250.124.116 |02.03.2010; 21:11:18
KORISNICI USLUGA CENTRA SU DJECA KOJA SU POTPUNO NORMALNA I ZDRAVA! OVO NIJE CENTAR ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA.
Anonimus   |95.156.142.182 |23.03.2010; 10:37:39
U odnosu na naslov ovi komentari nemaju nikakve veze kada je jasno navedeno da se usluge pružaju prvenstveno djeci sa posebnim
potrebama u rastu i razvoju gdje još kaže da ćei sarađivati sa Domom zdravlja Bileća, Centrom za socijalni rad i Dječijim
vrtićem iz Bileće.
Drago mi je da čujem da u Bileći nema nijedno djete sa posebnim potrebama u rastu i razvoju što mi
zvuči malo kontradiktorno i postavlja se svrha formiranja samog centra i njegove namjene.
Jasno mi je da i osoblje centra duva
u svoj čabar jer je Bileća mala sredina i svaki od njih je doveo djete nekoga svoga poznanika, rođaka, prijateljevog
prijatelja djete zanemarujući prvenstvenu namjenu samog centra. Mislim da roditelji djece sa posebnim potrebama ukoliko ih ima
nebi trebali sjediti skrštenih ruku, nego svoju djecu slobodno i što prije dovesti i iskoristiti usluge samog centra.
I da
još mi je nešto nejasno zanači li to da svatko ko ima malo djete uzrasta do 6 godina može dovesti svoje djete i da ga tu
tete zabavljaju onako džabe.
Poštova...
Farah  - BR telefona   |92.36.182.41 |08.07.2010; 10:58:03
Da li mi neko može dati br ovog centra?!?!?!
Dodaj komentar
Ime:
Email:

Naslov:
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol:
:kiss::D:pinch::(:shock::X:side::):P
:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s:!::?::idea:
:arrow:
BILECAinfo nije odgovorna za komentare anonimnih autora! VLADIX.NET

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."