Uskoro idejni plan kanalizacije

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
U Bileći bi do kraja ljeta trebalo da bude urađen idejni projekat kanalizacije za ovu opštinu, koji će se raditi u okviru plana prečišćavanja fekalnih i oborinskih voda u toj opštini, čija je ukupna vrijednost oko sedam miliona maraka.

Načelnik opštine Bileća Dragan Babić i predstavnici austrijske firme “Ostap” postigli su danas dogovor o idejnom projektu kanalizacije čija će izrada koštati 115.200 evra od čega 20 odsto plaća opština, a ostatak austrijska Vlada...

Izgradnja kanalizacione mreže je druga faza, jer je projakat izgradnje prečistača već završen i njegova realizacija se očekuje za dva do tri mjeseca

Babić je istakao da će radovi kanalizacione mreže po fazama najvjerovatnije početi 2011. godine, te da će se preko “Ostapa” riješiti i povoljni krediti za te poslove.

Više od pola bilećke opštine nema kanalizaciju, nego septičke jame, tako da kraške vode odnose nečistoće u podzemne kanale Bileće koje zatim otiču u Bilećko jezero.

Prioritet u izgradnju kanalizacione mreže imaće uže gradsko jezgro, a zatim prigradska naselja.

U opštini Bileća podsjećaju da su sa austrijskom firmom “Ostap” prošle godine potpisali ugovor o izgradnji prečistača, te da su sada dogovori samo konkretizovani.

capital.ba

Komentarišite vijest