Press konferencija: Stanje u Bileći

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

mihajlo stevanovic"Vremenska nepogoda kriva je za poplavu na području opština Bileća i Trebinje", to je nakon 3 mjeseca nevolja tamošnjeg stanovništva juče ustanovila Vladina komisija. Međutim još nije poznato kada će biti isplaćena sredstva sa pričinjenu štetu, jer uzrok poplava je poznat, ali ne i visina i vrijeme isplate štete nastale u poljoprivredi, mehanizaciji i stambenim objektima.

Procedurom je predviđeno, kaže Stevanović, da štetu na svom području procjenjuje lokalna zajednica koja svoj izvještaj prosleđuje Vladi Republike Srpske...

"To je uobičajna procedura i ja bih to ostavio, to će nas očekivati u narednih 15-20 dana, imaćemo konkretnu sumu, konkretno izjašnjenje Vlade i onda možemo govoriti o procentima koji će biti definisani zavisno o kojoj vrsti štete se radi" izjavio je predsjednik komisije za utvrđivanje uzroka poplava na području ovih opština, Mihajlo Stevanović.
Štete će biti isplaćene iz budžetskih rezervi, rekao je Stevanović. Kako se ne bi ponovile posljedice vremenskih iznenađenja neophodno je pokrenuti projekat koji miruje više od dvije decenije. Elektroprivreda je zadužena da predloži niz mjera, a među njima je i izgradnja sistema odvoda kojim bi se višak vode upućivao ka Bilećkom jezeru.
Mjere su precizirane, ali ne i kada će čitav sistem biti izgrađen, jer ovogodišnji budžet
i lokalnih zajednica i Vlade ne sadrži stavke za tu namjenu.

BILEĆAinfo

Komentarišite vijest