Bilećki šahisti i ove godine najbolji !

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

bileckisahistiOd 8. do 10. aprila 2010. godine u Banji Vrućici kraj Teslića održano je 17. kadetsko prvenstvo RS u šahu. Učestvovalo je 80 takmičara u 5 starosnih grupa.Članovi ŠK“Osnovac“ i ove godine su pokazali da su daleko najbolji u RS. Od trideset medalja, koliko je podijeljeno, trećina je pripalo njima.U Bijeljinu je otišlo 6, u Teslić 5, Banju Luku 3, Derventu 2 i po jedna u Doboj, Istočno Sarajevo, Kozarsku Dubicu i Mrkonjić Grad...

U Bileću je došlo 10 medalja i to: zlatne--Popadić Mirjana u kategoriji do 16 godina i  Sudžum Jovan u kategoriji do 14 godina, srebrne---Milićević Dajana  i Dangubić Milan u kategoriji do 18 godina, Popadić Milica u kategoriji do 16 godina i Vukićević Nikola u kategoriji do 10 godina, bronzane - Sudžum Nataša i Milićević Nemanja u kategoriji do 18 godina, Kokotović Aleksandar u kategoriji do 16 godina i Gušić Jelena u kategoriji do 12 godina.

Pomenuti šahisti pored osvojenih medalja izborili su plasman i na Kadetsko prvenstvo BiH koje će se održati za 10-tak dana, najvjerovatnije u Bijeljini. Pored njih plasman su obezbijedili i Milošević Dragana u kategoriji do 14 godina i Šarenac Nataša u kategoriji do 10 godina, a blizu plasmana su bili i Krnjević Marija, Radovanović Bojan i Vučinić Vukašin koji su zauzeli peta mjesta.

U ekipnom plasmanu prvi je ŠK "Osnovac" iz Bileće sa 42 poena, drugi ŠK "Mladost" iz Teslića sa 26 poena i treći ŠK "Dvorovi" iz Bijeljine sa 23 poena.

U isto vrijeme i na istom mjestu održano je i Omladinsko prvenstvo RS na kome je učestvovalo samo 5 –ro šahista,a među njima je bio i Dangubić Miodrag koji se vratio sa bronzanom medaljom. Dominirali su šahisti iz Bijeljine, a pošto su organizatori kod dodjele diploma za najbolje objedinili ova dva takmičenja  došlo je do promjene na drugom i trećem mjestu. ŠK“Osnovac“ i dalje je ostao prvi sa 45 poena, dok je tada na rugom mjestu ŠK“Dvorovi“ sa 37 poena,a na trećem  ŠK“Mladost“ sa 26 poena.

I Dangubić Miodrag je obezbijedio plasman na Omladinsko prvenstvo BiH koje će biti održano zajedno sa Kadetskim prvenstvom BiH.

R. Sudžum

Komentarišite vijest