U Hercegovini uhapšeno 45 lica

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

Na području Hercegovine u RS i u FBiH rano jutros pretresene su 53 lokacije i uhapšeno je 45 lica koja se sumnjiče za najteža krivična djela organizovanog kriminala, potvrdio je načelnik CЈB Trebinje Goran Zubac.

26. maj:  Tužilaštvu BIH je predato 17 osumljičenih i to: Oleg Kundačina, Miljan Kuljić, Aleksandar Bratić, Milan Simić, Dragan Gačić, Bojan Čalasan, Velibor Bošnjak, Aleksandar Ivković, Srđan Rutešić, Ranko Koprivica, Zoran Tubić, Vladimir Prodanović, Milan Mićanović, Vanja Ivković, Gojko Tasovac, Draženko Ivković i Davor Jurković.

Policijska akcija vrši se po nalogu Tužilaštva BiH, a usmjerena je na otkrivanje i procesuiranje počinilaca krivičnih djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa opojnim drogama i neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom.

On je rekao novinarima da je u akciji "Trebišnjica", koja je počela noćas oko 2.00 časa i još je u toku, pretreseno 50 lokacija na području istočne Hercegovine i tri u Federaciji BiH.

Zubac je naglasio da u akciji, koja se izvodi po nalogu Tužilaštva BiH, učestvuje 500 policajaca, od čega više od 400 pripadnika MUP-a RS sa 100 vozila, te stotinjak pripadnika ministastarstava unutrašnjih poslova Federacije BiH, Unsko-sanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"CЈB Trebinje i Uprava kriminalističke policije MUP-a RS počeli su u novembru prošle godine akciju `Trebišnjica`, a prikupljanje dokaza trajalo je do maja", podsjetio je Zubac.

On je rekao da je trebinjska policija u okviru ove akcije Tužilaštvu BiH podnijela izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv 42 lica koja se sumnjiče za organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnih droga i neovlašteni promet oružja i vojne opreme.

Iz Tužilaštva BiH danas je saopšteno da je u više gradova u BiH u toku pretres objekata na više od 40 lokacija i hapšenje nekoliko desetina lica osumnjičenih za organizovani kriminal.

Najviše aktivnosti provodi se na širem području Hercegovine, uključujući gradove Trebinje, Bileću, Stolac, Grude, kao i na lokacijama u drugim gradovima u BiH.

S.V.  /RTRS

Komentarišite vijest