Filip Uljarević prvak iz fizike

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Maturant bilećke Gimnazije Filip Uljarević ovogodišnji je prvak Republike Srpske iz fizike u svom uzrastu, čime je još jednom potvrdio talenat iz prethodih godina.

Uljarević je na republičkom takmičenju iz fizike osvojio maksimalnih 100 bodova, čime se ne može pohvaliti mnogo takmičara, javila je Srna. Ovaj nadareni bilećki srednjoškolac već sedam godina uzastopno ostvaruje plasman na republičko takmičenje iz predmeta koji najviše voli. Ovo nije prvi put da Uljarević bude republički prvak, tu titulu osvojio je i prije dvije godine...

Filip, koji ima sve petice u dosadašnjem školovanju, kaže da će se po završetku Gimnazije upisati na studij fizike u Novom Sadu, te dodaje da mu je želja da se po završetku fakulteta posveti naučnom radu.

- Svjestan sam da, kako bih ostvario sve rezultate i planove koje sam zacrtao, treba mnogo truda i rada - kaže ovaj vrijedni učenik i dodaje da će se, svakako, truditi da nastavi dosadašnjim uspješnim putem.

Filipova profesorka fizike Mira Salatić, ne krijući zadovoljstvo ostvarenim rezultatima svog učenika, napominje da u bilećkoj Gimnaziji, osim Filipa, koji je neprikosnoven, ima još talentovanih fizičara, među kojima su i Čedomir Salatić i Nikola Tabaković.

Glas Srpske

Komentarišite vijest