Bilećanke i ove godine na svjetskoj sceni

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

bileca-sahminiOd 20. do 23.maja u Dvorovima kraj Bijeljine održano je 11. kadetsko i omladinsko prvenstvo Bosne i Hercegovine gdje se okupilo više od 80 šahista iz 24 kluba iz svih krajeva BiH. Šahisti ŠK ”Osnovac” ostvarili su zapažen rezultat. Dvije naše šahistkinje su se plasirale na Svjetsko, odnosno Evropsko kadetsko prvenstvo. Milica Popadić bila je prva u kategoriji do 16 godina i izabrala je Evropsko kadetsko prvenstvo koje će se održati u Grčkoj početkom septembra, dok se Dajana Milićević, kao drugoplasirana u kategoriji do 18 godina, plasirala na Svjetsko kadetsko prvenstvo koje je planirano u Gruziji početkom oktobra...

bileca-sahI ostali članovi ŠK”Osnovac” igrali su veoma dobro.Čak petero njih su zauzeli četvrta mjesta i bili su na korak od medalja;Šarenac Nataša do 10 godina,Gušić Jelena do 12 godina,Kokotović Aleksandar do 16 godina,Sudžum Nataša do 20 godina i Dangubić Miodrag do 20 godina.
Da je pomenuto petero naših šahista imalo malo više sreće,a pogotovo da dvije naše studentkinje (Salatić Milica i Dragojević Aleksandra) nijesu bile spriječene da dođu na takmičenje, kao i da je našim najmlađim šahistima,a posebno treba pomenuti Miljanović Maju koja ima 7 godina i Vujović Vladana koji ima samo 6 godina,omogućeno da dođu na takmičenje vjerovatno sveukupni pobjednik ne bi se zvao ŠK ”Dvorovi”.

Poželimo Milici i Dajani da im bude omogućeno da odu na pomenuta takmičenja.

Sudžum Relja

Komentarišite vijest