Poklonio dragocjenu tečnost 123 puta

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LošeNajbolje 

sarenac_dragoDragoljub Drago Šarenac iz Bileće je dobitnik medalje za život, koja se dodjeljuje višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi u znak zahvalnosti za darovanu krv i spasavanje života.

Ovaj humanista je do sada kapi života darovao 123 puta, za šta je dobio priznanje od međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca...

Šarenac, koji je i predsjednik OOCK i Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi u Bileći, našao se među pet ovogodišnjih dobitnika priznanja.

- Nagrada mi znači mnogo, ali, ipak, mi puno više znači kada mi neko kaže da sam mu pomogao i spasio život - rekao je Šarenac.

Za svoja humana djela ovom dobrovoljnom davaocu krvi načelnik opštine Bileća Dragan Babić uručio je zahvalnicu i simboličan poklon. Šarenac je istakao da mu je cilj da sopstvenim primjerom podstakne i druge da se bave humanitarnim radom, a posebno mlade.

- Nema razloga za strah od darovanja krvi, jer doktori su tu da provjere vaše zdravstveno stanje. Važno je samo da imate volju i želju da nekome pomognete - rekao je Šarenac.

Jelena Mihić za Glas Srpske

Komentarišite vijest