Poklonio dragocjenu te?nost 123 puta

Å tampa PDF
Ocena korisnika: / 1
LoÅ¡eNajbolje 

sarenac_dragoDragoljub Drago Šarenac iz Bile?e je dobitnik medalje za život, koja se dodjeljuje višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi u znak zahvalnosti za darovanu krv i spasavanje života.

Ovaj humanista je do sada kapi života darovao 123 puta, za šta je dobio priznanje od me?unarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca...

Šarenac, koji je i predsjednik OOCK i Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi u Bile?i, našao se me?u pet ovogodišnjih dobitnika priznanja.

- Nagrada mi zna?i mnogo, ali, ipak, mi puno više zna?i kada mi neko kaže da sam mu pomogao i spasio život - rekao je Šarenac.

Za svoja humana djela ovom dobrovoljnom davaocu krvi na?elnik opštine Bile?a Dragan Babi? uru?io je zahvalnicu i simboli?an poklon. Šarenac je istakao da mu je cilj da sopstvenim primjerom podstakne i druge da se bave humanitarnim radom, a posebno mlade.

- Nema razloga za strah od darovanja krvi, jer doktori su tu da provjere vaše zdravstveno stanje. Važno je samo da imate volju i želju da nekome pomognete - rekao je Šarenac.

Jelena Mihi? za Glas Srpske

Komentarišite vijest