U uređenje ulica Opština ulaže 400 000 KM

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Slika746U opštini Bileća u toku je uređenje ulica, parking-prostora, te ugradnja signalizacije, koje Opština iz budžetskih sredstava finansira s oko 400.000 KM, potvrđeno je u Opštinskom odjeljenju za urbanizam.

U toku su završni radovi na uređenju Ulice Solunskih dobrovoljaca u dužini od oko 400 metara, koji obuhvataju izmještanje podzemnih vodova, izgradnju trotoara, potpornih zidova, kolovoznih traka i drugih neophodnih popravki za šta je iz budžeta Opštine izdvijeno oko 250.000 KM...

Uporedo s ovim radovima urađen je i veći dio pripremnih radova na uređenju Ulice Nikola Tesle u centru grada, nakon čega će uslijediti njeno asfaltiranje, a završeni su i radovi na uređenju parking-prostora u nekoliko stambenih blokova i oko sportske dvorane, dok su u završnoj fazi radovi na sanaciji trotoara i oštećenih kolovoza u nekoliko gradskih ulica, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno 120.000 KM.

Sa ciljem poboljšanja bezbjednosti saobraćaja, posebno u blizini vaspitno-obrazovnih ustanova na području opštine Bileća, u završnoj fazi je i popravka postojeće vertikalne saobraćajne signalizacije i ugradnja nove, što je Opština finasirala s oko 15.000 KM.

Nadležni u opštini Bileća ističu da će uskoro početi i asfaltiranje puteva prema bilećkim selima Trnovica i Vrbica, a akciju su pokrenuli mještani tih sela.

Jedan dio puta prema ovim selima je asfaltiran, ali do krajnjih kuća u selu ostalo je oko dva kilometra makadama, što treba završiti, a potrebno je uložiti oko 120.000 KM.

Dio novca, oko 15.000 KM, prikupili su mještani, dok će preostali novac obezbijediti Opština i Ministarstvo saobraćaja i veza RS.

Srna

Komentarišite vijest