Policija zaplijenila preko 50kg skanka

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

U nastavku policijske akcije "Trebišnjica", koju su u ranim jutarnjim časovima na području Trebinja izvršili pripadnici Centra javne bezbjednosti, uhapšeni su Slobodan Popara, Slavko Vučurević i Velizar Paranos. Sva trojica su iz Trebinja. Zaplijenjena je i veća količina droge, koja je otkrivena u automobilu marke "Zastava 101".

Pripadnici CЈB Trebinje rano jutros na području opštine Trebinje zaplijenili su 52,234 kilograma marihuane "skank" tržišne vrijednosti oko 600.000 KM i uhapsili tri lica sa područja ove opštine, potvrdio je novinarima načelnik CЈB Trebinje Goran Zubac...

Zubac je pojasnio da je policija noćas oko 2.00 časa poslije ponoći pretresom vozila "zastava 101", u kome su se nalazila dva lica, pronašla drogu, dok je pretresom stambenih prostorija još jednog lica, utvrđeno da se i ono dovodi u vezu sa pronađenom drogom.

Prema njegovim riječima, 51 pakovanje droge koja je pronađena u vozilu u tri velike crne torbe i dvije plastične kese, bilo je namijenjeno tržištu Hrvatske, Slovenije i za zemlje zapadne Evrope.

Zubac je naveo da je policija prije pretresa vozila, pokušala, izdavanjem naredbe, da zaustavi vozilo u Ulici Nikšićki put, na ulazu u grad, što lica nisu ispoštovala već su pobjegla, ali su nakon policijske potrage ubrzo zaustavljena.

"U toku je kriminalistička obrada nad licima, nakon čega će biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Trebinje", dodao je Zubac.

On je naveo da policija u posljednje vrijeme provodi pojačane mjere aktivnosti na području Centra s ciljem rasvjetljavanja teških krivičnih djela, prvenstveno u borbi protiv organizovanog kriminala i nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Prema nezvaničnim saznanjima, u vozilu su se nalazili Slavko Vučurević (23) i Slobodan Popara (30), a treće lice koje je lišeno slobode je Velizar Paranos (29).

VIDEO 

O.B. / RTRS

Komentarišite vijest