ŠK "Osnovac" uspjesi

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

osnovac7miniOd 7.do 15.avgusta u Tesliću je održana Prva liga Republike Srpske u šahu. Takmičenje je održano u tri kategorije; seniori, seniorke i omladinci. Na takmičenju su učestvovali i Bilećani, članovi ŠK“Osnovac“.

Nastupile su seniorke i omladinci i postigli su zapažen rezultat. I seniorke i omladinci su se okitili srebrnim medaljama...

Seniorke su nastupile u sastavu: Popadić Mirjana, Milićević Dajana i Popadić Milica. Prvo mjesto je pripalo ŠK “Dvorovi“ iz Bijeljine, a treće ŠK “Kozara“ iz Gradiške.
Omladinci su nastupili u sastavu: Kokotović Aleksandar, Dangubić Miodrag, Milićević Nemanja i Sudžum Nataša. I kod omladinaca zlatne medalje su otišle u ŠK “Dvorovi“ iz Bijeljine dok su bronzani bili ŠK“Gambit“ iz Banje Luke.
Pored osvojenih medalja nagrade su pripale Popadić Milica na trećoj i Sudžum Nataša na četvrtoj tabli jer su postigle najbolje rezultate na pomenutim tablama.  

osnovac7
Nekadašnji svjetski šampion,Anatolij Karpov i najbolja srpska šahistkinja i jedna od najboljih u svijetu,Alisa Marić 19.avgusta u Banjoj Luci su odigrali simultanku sa mladim šahistima iz cijele Republike Srpske.Na simultanci je učestvovalo i 10-tak Bilećana koji su, kao i uvijek, pokazali zapažen rezultat.


Karpov je igrao na 20 tabla i pobijedio sa 19:1. Remije su ostvarili Boro Milovanović iz Bijeljine i Dragan Simić iz Teslića,dok je Alisa igrala na 14 tabli i pobijedila sa 13:1. Jedina dva remija su ostvarile dvije Bilećanke;Mirjana Popadić i Dajana Milićević.

 

relja  osnovac2

 

Komentarišite vijest