Najstariji maratonac na svijetu

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Najstariji zaposleni čovek u Velikoj Britaniji, 101-godišnji Baster Martin izjavio je da želi da učestvuje na Londonskom maratonu i tako postane najstariji maratonac na svetu.

Martin, bivši fizički intruktor u britanskoj vojsci, prošlog vikenda je završio polu-maratonsku trku za pet sati i 13 minuta. On je izjavio da je u slobodno vreme trenirao za Londonski maraton, koji će biti održan 13. aprila.

"Rekao sam da ću pokušati, ali ne i da ću ga završiti. Ako ga završim, još bolje. Nisam razmišljao o tome, ali me je neko pitao i novac će ići u dobrotvorne svrhe, tako da što da ne", izjavio Martin, koji ima 17-oro dece.

Nekadašnji instruktor u vojsci radi tri puta nedelju u vodoinstalaterskoj firmi, a u 99. godini počeo je ponovo da radi zato što mu je bilo dosadno u penziji, u kojoj je bio dve godine.

"Ako završim maraton, uradiću ono što uvek radim - uzeću kriglu piva i zapaliti cigaretu. Ljudi me pitaju koja je moja tajna, ali je nemam. Kažu da su cigarete i alkohol loši za zdravlje, ali ja sam i dalje ovde, zar ne", kazao je 101-godišnjak.

Martin će, ako bude završio maraton, popraviti svetski rekord za osam godina.

Komentarišite vijest