Statisti u avionu

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Britanska niskobudžetna aviokompanija "Flajbi" ovih dana je bila primorana da plati putnike statiste za let sa malog aerodroma u Norviču za Dablin kako bi izbegla plaćanje komercijalne globe od 280.000 funti (352.000 evra).

Kompanija "Flajbi" koja iz Norviča, u istočnom delu Engleske, leti za 11 gradova, potpisala je ugovor sa aerodromom kojim se obavezala da preveze najmanje 15.000 putnika između Dablina i Norviča u toku fiskalne godine koja je istekla u ponedeljak ili u suprotnom mora da plati novčanu kaznu. Prošle sedmice u sredu nedostajalo joj je 172 putnika...


Da bi rešila problem kompanija je na internetu objavila dva oglasa u kojima je ponudila besplatne avio karte i 80 funti dnevno putnicima statistima voljnim "da se ukrcaju u avion, lete za Dablin i vrate se u Norvič". U napomeni je stajalo da bi dnevno moglo biti do tri leta.

Kako prenose agencije, rešenje problema se ne nazire pošto se aviokompanija i aerodrom u Norviču međusobno optužuju za nepoštenje.

Čak i da avioprevoznik "Flajbi" uspe da ovim originalnim načinom ispuni dogovorenu kvotu, aerodrom nije spreman da to prihvati. Njegov predstavnik je ocenio da metod kom se pribeglo "nije u duhu sporazuma".

(Tanjug/MONDO)

Komentarišite vijest