Britanski glumac Danijel Redklif otkrio da boluje od neurološkog poreme?aja, koji se manifestuje nespretnoš?u.
Redklif (19) priznao je da ga dispraksija spre?ava da obavlja svakodnevne radnje, kao što je vezivanje pertli.
Dispraksija, ?est neurološki poreme?aj, u blagim oblicima uti?e na koordinaciju pokreta.
"Kao mali, patio sam od nedostatka samopouzdanja, jer sam mislio da sam 'smotan'. Delom sam zbog dispraksije želeo da postanem glumac, jer nisam bio uspešan u školi", otkrio je heroj filmova o Hariju Poteru...
"Vezivanje pertli je oduvek predstavljalo problem za mene, i ?esto sam žalio što više nema patika sa ?i?ak-trakom", našalio se on.
Redklifova predstavnica za štampu saopštila je da glumac boluje od blažeg oblika dispraksije, koji se manifestuje nesposobnoš?u da veže pertle, i lošim rukopisom.
"Dostignu?a Danijela Redklifa nikada vam ne bi 'odala' njegovo stanje. To je njegov veliki uspeh, koji ga ?ini veoma pozitivnim uzorom za mlade koji boluju od dispraksije", rekao je stru?njak za to oboljenje, neurolog dr Dejvid Janger sa Univerziteta u Njujorku.
Komentarišite vijest