Ukleta kuća

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

LONDON - Biznismen Anvar Rašid (32) kupio je imanje Klifton hol sa dvorcem od 52 prostorije u britanskom Notinghemšireu 2006. godine. Dva meseca kasnije uselio se u dvorac iz snova zajedno sa suprugom Nabilom (25), četvoro dece, roditeljima i bratom. No, idila je ubrzo završena. Porodica mu je, kaže, postala „progonjena“.

- Čuli bismo lupanje po zidovima i muški glas kako govori: „Ima li koga?“ Više puta sam proveravao prozore i vrata, ali je sve bilo zaključano i nikog nisam našao - priča Anvar i dodaje da je kuća bila „mirna“ nekoliko meseci, sve dok jedna od kućnih pomoćnica nije ispričala kako je videla siluetu dečaka na svom krevetu. Situacija je postala nepodnošljiva, tvrdi Anvar, kad su duhovi počeli da terorišu njegovu porodicu...

- Jednom je supruga išla da zagreje mleko za bebu oko pet ujutro. Sišla je dole i videla našu najstariju ćerku kako gleda televiziju. Vratila se u dečju sobu, a devojčica je zapravo mirno spavala u svom krevetu. Kada smo pronašli krv na pidžami našeg godinu i po dana starog sina, pukao nam je film. Znali smo da više ne možemo da ostanemo u toj kući - rekao je Anvar.

Imanje Klifton hol izgrađeno je 1632. godine, a ima 17 spavaćih soba, 10 dnevnih boravaka, 10 kupatila, teretanu i bioskopsku salu. Prema legendi, u podzemnim tunelima ispod imanja održavali su se satanistički obredi, a jedna vlasnica ubila se skočivši s prozora. Anvar Rašid, koji se obogatio na lancu hotela u Dubaiju, platio je imanje 20 miliona dolara, a sada ne može da ga proda. Prestao je da plaća hipoteku 2008, pa je to ogromno imanje pripalo banci.

Jedni misle da je izmislio priču o duhovima kako bi privukao kupce, a drugi mu veruju. Daren Bruks, vlasnik kompanije za prodaju nekretnina, kaže da neki njegovi radnici nisu hteli da rade tamo. Navodno su noću viđali baštovana i staricu kako šetaju dvorištem i više puta su doživeli pomeranje stolica u kući.

Komentarišite vijest