Emotion: Ostavite ih na miru!

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Povodom otkazivanja desete jubilarne Gala večeri i tragedije koja je zadesila jednu od članica žirija, kao i serije tekstova objavljenih u pojedinim novinama, u Košutnjaku je održana vanredna konferencija za novinare produkcijske kuće Emotion.

Pored najavljivanja regularnog nastavka emitovanja programa, tema konferencije na kojoj su govorili čelni čovek kuće Emotion Goran Stamenković, portparol Marinela Kvapil i direktor televizije B92 Veran Matić bila je i način novinarskog izveštavanja o najvećem realiti šou programu u regionu Operacije trijumf.

Pojedini beogradski listovi nedavno su Kuću u Košutnjaku proglasili "prokletom", zbog spleta nesrećnih okolnosti koje su zadesile učesnike ili ljude bliske učesnicima takmičenja Veliki Brat i Operacija trijumf....

"Naš posao je da proizvedemo kvalitetni program, ali i da zaštitimo ljude sa kojima radimo ", rekao je Goran Stamenković. " Mi smo profesionalci i nigde u svetu se ne bi desilo da se program prekida zbog stvari koje nisu direktno vezane za šou, kao što smo mi učinili na poslednjoj Gala večeri. Postoje mnogo važnije stvari od gledanosti i novca. Upravo iz tog razloga mislim da su i pojedine novine mogle da shvate da pisanjem o 'prokletstvu' i to na način koji podseća na 'Treće oko' neće toliko podići tiraž ".

Upravo povodom ovakvih novinskih natpisa i tekstova, oglasila se i majka tragično nastradalog Stevana Zečevića, tražeći javno izvinjenje.

Kako ističu u Emotionu, bitno je napraviti kvalitetan program, ali i biti društvano odgovoran u svakom segmentu. Poznate su humanitarne akcije koje su Emotion i B92 pokrenule nakon prvog emitovanja VIP Velikog brata - izgradnja sigurnih kuća i pomaganje humanitarnih organizacija po izboru tadašnjih učesnika, kao i velika akcija bezbednosti u saobraćaju.

"Pisanje o 'izazivanju sudbine' u domenu je parapsihologije i praznoverja, obmane javnosti. Naš cilj je da zaštitimo učesnike i njihove porodice. Mi svakog od njih poznajemo i ne mislimo o nama samima, programu, zaradi već o njima. Priče o anatemi koja je bačena spadaju u domen gluposti. Ovde smo da jasno kažemo kako se u porodične tragedije ne sme dirati. Novinari ne smeju da zloupotrebe tragediju Marine Tucaković, nastradale učesnike Velikog brata i smrt članova porodice studenata Akademije OT. Moramo nekako da ih zaštitimo od ovakvog pisanja ", završio je Stanković.

Vedrije teme tiču se dogovora koji je postignut sa novim članom žirija kojeg ćemo biti u prilici da vidimo na predstojećoj Gala večeri, kao i najavljivanje potpisivanje ugovora sa kućom Universal.

izvor: Mondo

Komentarišite vijest