Gruzijka tvrdi da je Putinova majka

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

MOSKVA - Malo toga se zna o detinjstvu premijera Rusije Vladimira Putina. Međutim, pojavila se jedna starica iz Gruzije koja tvrdi da mu je majka.

Vera Putina (82) izjavila je da je Vladimira, kad je imao 10 godina, dala na usvajanje. Danas ova žena živi od onoga što posije u svojoj bašti u jednom gruzijskom selu, ali je široke ruke prema svakom gostu, piše britanski list "Telegraf".

Kuća joj se nalazi u selu Metekhi, u blizini grada Gorija, koji je bio pod kontrolom ruske vojske od avgusta ove godine, tokom konflikta oko Južne Osetije...

Mršavoj starici s radničkim rukama zasijaju plave oči kad govori o tome ko je.

- Bila sam ponosna što imam sina koji je bio predsjednik Rusije. Od rata naovamo, sram me je - kaže Vera.

Priča i kako je, kad ga je 1999. godine vidjela na televiziji, bila uvjerena da je to njen sin.

Njenu priču podupiru i drugi seljani, ističući da je Vladimir tu živio od druge do desete godine, kad je poslat djedu i baki u Okhjor u Rusiji.

U školskim registrima obližnjeg grada Caspija stoji da je Vladimir Putin tu pohađao školu od 1959. do 1960. godine i da je po nacionalnosti Gruzijac.

Prema riječima Vere Putine, Vladimirov otac bio je ruski mehaničar Platon Privalov, sa kojim je zatrudnjela dok je bio oženjen drugom ženom.

Ona tvrdi da je njen sin, kojeg zove nadimkom Vova, rođen 7. oktobra 1950. godine, što je tačno dvije godine prije poznatog Putinovog datuma rođenja.

- Spremna sam na DNK test, ako on želi - kaže starica.

Demanti iz Kremlja

Iz Kremlja negiraju ovu mogućnost. Putinov portparol Dmitrij Peskov izjavio je da ova priča nije istinita.

- Uopšte ne odgovara stvarnosti, sve je izmišljeno - rekao je Peskov.
Putin u svojoj biografiji "Prva osoba" piše da je bio sin tvorničke radnice i bivšeg servisera sovjetske mornarice, a da je svoje djetinjstvo proveo u Sankt Peterburgu.

Putin je naveo i da je njegov djed Spiridon Putin bio Lenjinov i Staljinov lični kuvar, kao i da su mu oba roditelja umrla od raka, majka 1998, a otac 1999. godine.

Glas Srpske

Komentarišite vijest