Tastatura za plavuše

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Plavuše već nekoliko decenija trpe ismevanja na račun boje kose i pameti u vicevima i pošalicama, ali izgleda da je došlo vreme da se i one same uključe u prihvatanje takve situacije.

Istina je da sterotip o razmaženim, detinjastim i pomalo luckastim plavušama (koje konstantno forsiraju roze) dolazi iz Amerike ali evo prilike da se takva slika o njima promeni u Evropi. Možda upravo uz pomoć "Tastature za plavuše" (KeyBoard for Blondes) kompanije European Trends.

Ova zabavna tastatura, koja će kod svakoga izmamiti smeh, dolazi u drečavoj roze boji - zaštitnom znaku svake prave plavuše. Tasteri na njoj su standardog rasporeda, ali sa nešto izmenjenim nazivima. I to je upravo caka kod ove tastature....


Pritisak na tastere čak donosi i zvučnu podršku, pa će tako plavuša koja nije baš sigurna šta znači znak "$" dobiti zvučnu potporu u vidu otvaranja kase.

Tu je i niz specijano označenih tastera za lakše snalaženje plavuša, pa tako taster "backspace" sada ima oznaku "Oops!", taster "enter" sada je "YES I want it!", a taster "escape" je, naravno, "No". Taster "alt" je ovde "useless key" (beskoristan taster). Vickasto.

Tu je i gomila oznaka sa skraćenicama za druge tastere. Tako je taster "O" sada "OMG" (Oh My God!), taster "A" je "ALI" (Absolutely Love It!) ili jedan od najzanimljivijih "Caps Lock" (taster za velika slova), koji u prevodu na jezika plavuša znači "Upozorenje! Slova XXL veličine!".

Zabavan je i numerički deo tastature koji ne poseduje standardne numeričke tastere već umesto njih ima znakove sa kockica za jamb ili domina.

Tastatura je kompatibilna sa Mac, Windows i Linux operativnim sistemima, a zanimljivo je da je dobila i odobrenje o podobnosti od strane "Američkog udruženja plavuša Amerike".

Fino, sada svi znamo šta će Paris Hilton dobiti za Novu godinu od Deda Mraza!

mondo

Komentarišite vijest