Rođene osmorke u Kaliforniji

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Žena u Kaliforniji iznenadila je lekare, koji su očekivali "samo" sedam beba.

Šest dečaka i dve devojčice rođeni su u Medicinskom centru "Kaiser permanente belflauer" u blizini Los Anđelesa. Ime i godine majke nisu saopšteni. Čak 46 članova medicinskog osoblja učestvovalo je u porođaju koji je "zauzimao" četiri sale.

"Zakazali smo joj carski rez za sedam beba, sa epiduralnom anestezijom, kako bi mogla da vidi i čuje bebe odmah po rođenju. Zaprepastili smo se kada se, nakon sedme, pojavila još jedna beba", rekla je doktorka Karen Mejpls...


Bebe su rođene devet nedelja pre termina, i u stabilnom su stanju. Dve najmanje bebe priključene su na respiratore, a još jednoj je bio neophodan dodatni kiseonik.

"Majka je jaka žena, i sigurni smo da će se izboriti sa svih osam beba. Već je rekla da će ih sve dojiti", rekao je neonatolog Mandir Gupta.

Ovo je drugi put u istoriji da su rođene osmorke preživele više od nekoliko sati.

Prve žive osmorke rođene su u martu 1967. godine u Meksiko Sitiju, ali sve bebe su umrle u roku od 14 sati. U SAD su u decembru 1998. rođene osmorke tri meseca pre vremena, ali je najkrhkija među njima umrla nedelju dana kasnije. Preostala deca - devojčice Ebuka, Gorom, Čidi, Čima i Eherem, kao i braća Ikem i Džioki, nedavno su proslavila deseti rođendan.

(MONDO)

Komentarišite vijest