Ko posjećuje moj fb profil ?

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 14
LošeNajbolje 

Među korisnicima Fejsbuka vlada misteriozno pitanje : ko posjećuje moj profil, ko otvara moj profil, ko gleda moj profil. Znatiželja je toliko velika a rešenje je jako jednostavno : Ne postoji niti jedna aplikacija, grupa, način da saznate ko vam posjećuje profil. Facebook Srbija i VLADIX.NET  Vam donosi istraživanje na ovu užarenu temu na koju su se navukle desetine hiljada domaćih korisnika...

Često na Fejsbuku možete naići na grupe koje daju upustva kako da vidite ko vam gleda (posećuje) profil. Ranije su bile popularne i aplikacije koje su nudile sličnu mogućnost, ali se u bezbroj primjera pokazalo da ne rade na ispravan način, već vam po slučajnom principu prikazuju prijatelje koji su navodno posjetili vaš profil.

Razgovarali smo na tu temu sa domaćim web stručnjacima :

Igor Srdanović, programer Fejsbuk aplikacija : “Ukratno rečeno, ne postoji način da doćete do informacije ko vam posećuje profil. Preko Fejsbuka niko ne može doći do tog podatka. Siguran sam da FB to beleži za svoje potrebe, ali korisnici i programeri aplikacija nemaju pristup tim podacima. Svaki sajt, aplikacija, ili grupa koji koji tvrde da to mogu da urade su čista prevara

Vladimir Duka, administracija i održavanje : "Diskusija o tome je potpuno besmislena. Ljudi samo trebaju da misle i doći će do zaključka o čemu se radi, ta aplikacija ne postoji niti će ikad postojati jer je privatnost vrlo bitna. I kada bi postojala ta mogućnost, Facebook bi je direktno nudio kao shareware proizvod ili možda i besplatno, no mislim da to ne bi bio pametan potez.

Mladen Mitrović, programer baza podataka : “To su samo jeftini načini da se dođe do velikog broja članova koje posle može da koristiš u marketinške svrhe. Sam taj prvi korak u grupama, gde je potrebno da pozoveš prijatelje, to pokazuje. Grupa se kasnije koristi u čiste reklamne svrhe trećeg proizvoda

Dalibor Micić, IT menadžer : “Postoje ljudi koji znaju sistem Fejsbuk programiranja (Fejsbuk API) napamet pa ne mogu ništa da kreiraju, nikakvu aplikaciju koja bi kao rezultat prikazivala informaciju ko vam posećuje profil. Da ta tehnička mogućnost postoji već bi bilo kreirano dosta aplikacija sa tom funkcionalnošću

Da rezimiramo, misterija je riješena, ne postoji način da dođete do informacije ko vam posećuje profil.

Logičan način da saznate ko vam posjećuje profil

Ukoliko ste u opcijama podesili da samo vaši prijatelji mogu vidjeti vaš profil, onda je stvar jako precizna i jasna. Svaka osoba koja je na vašoj listi prijatelja je potencijalno neko ko gleda vaš profil. Ukoliko ne želite da neko gleda vaš profil, isključite ga sa liste prijatelja, ili napravite grupe prijatelja gde bi ste jednoj grupi dali veće privilegije pristupa vašem profilu.

FacebookSrbija / BILEĆAinfo

Komentarišite vijest