Umro poznati glumac Patrik Svejzi

Štampa PDF
Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje 

Glumac Patrik Svejzi, zvezda filma Prljavi ples, umro je u ponedeljak kasno uveče posle skoro dvogodišnje bitke sa rakom pankreasa, saopštila je njegova predstavnica za štampu.
Svejzi (57) je u martu prošle godine objavio da boluje od teškog oblika raka pankreasa, ali je nastavio da glumi dok se liječio...


U izjavi koju je objavila Anet Volf, publicista poznatog glumca navodi se da je "Patrik Svejzi preminuo u miru, u prisustvu porodice, posle suočavanja sa izazovima bolesti u poslednjih 20 meseci". Patrik Svejzi rođen je u Teksasu, a pored uspešne glumačke karijere, poznat je i kao odličan profesionalni plesač.


Svejzi je postao zvezda 1987. godine sa filmom Prljavi Ples ( Dirty Dancing), film o odrastanju koji se dešava u odmaralištu Ketskils u državi Njujork, za koji je napisao i jednu od poznatih pesama "She's like the wind".

"Prljavi ples" punio je bioskopske sale, a muzika iz filma veoma dugo je držala vodeća mesta na top listama.
Naslovna numera "I've had the time of my life" nagrađena je Oskarom te godine. Sam Svejzi za taj film napisao je pesmu "She's like the wind". Tri puta je bio nominovan za Zlatni globus.

Teška bolest, rak pankreasa, dijagnostifikovana mu je u martu 2008.

Svejzi je međutim, uprkos tome nastavio da radi. Sastavljao je memoare sa suprugom i snimao dramsku seriju "Zver", za koju je već napravio pilot.

Serija je privukla više od milion gledalaca tokom emitovanja 13 epizoda ove godine. Svejzi je rekao da je odlučio da ne koristi lekove protiv bolova prilikom snimanja serije ”Zver", jer bi smanjili kvalitet njegove glume.

Svejzi je pred smrti igrao glavnu ulogu u dramskoj seriji "The Beast" (Zver) i rekao je da zajedno sa suprugom radi na memoarima.

Preminuo je okružen članovima porodice.

Komentarišite vijest